rendezvény

2018.11.04. 13:00

Az ősz hangulata lesz a középpontban a szekszárdi Márton-napi Vigadalmon

A gasztronómia és a zene kerül a középpontba az idei Márton-napi Vigadalmon, melyet november 11–12-én rendeznek meg Szekszárdon, a Béla király téren.

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

A megyeszékhely negyedik éve bonyolítja le az új bor ünnepeként is aposztrofált rendezvényt – mondta Ács Rezső polgármester. A 25 éves lugosi testvérvárosi kapcsolatot ünnepelve a város a bánáti vendégekkel kiegészülve közgyűlést is beiktat az események sorába.

Főleg nép- és könnyűzenei produkciók szerepelnek majd a kínálatban – tette hozzá Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. November 10-én, szombaton 16.30 órától Zabos Regina – 2015-ben Székesfehérvár hangja volt – ad koncertet, ezt követi majd a polgármesteri köszöntő. A Csík zenekarból kivált Esszencia formáció műsora után a Madarak házibulizenekar fellépése zárja az első napot. Másnap további négy produkciónak tapsolhat a 450 fős fűtött sátor közönsége.

A programokat látványos rock&roll parti zárja. A fő helyszín melletti faházakban kézműves termékeket lehet vásárolni, a gourmet udvarban két vendéglátó egység kínálja majd a finom falatokat, a borudvarban hét borász kiváló nedűit lehet kóstolni. A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület alelnöke, Schilling Péter hozzátette: a vendégek főként libából készült finomságokat fogyaszthatnak. Tipikus őszi csemege a sütőtök, a forró italok mellett természetesen ez sem maradhat ki a kínálatból. A vigadalomra jegyeket 1500 forintos áron lehet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában