mozi

2019.01.01. 20:00

Tízszer ment a Bohém Rapszódia, aki szeretné, még megnézheti

A Freddy Mercury életéről szóló zenés film, a Bohém Rapszódia volt az utóbbi idők legnépszerűbb filmje az Agóra moziban. Mindvégig telt házzal futott, és a nagy érdeklődésnek köszönhetően eddig már tíz alkalommal vetítették a közönségnek, tájékoztatta lapunkat Szekeresné Nyul Anett, a Babits Mihály Kulturális Központ kulturális menedzsere, aki novembertől vette át a szekszárdi moziműsor összeállításának feladatait.

Brunner Mónika

Bohemian Rhapsody Rami Malek (Freddie Mercury)

Fotó: MW

A Queen frontemberéről szóló életrajzi film azonnali sikert hozott a szekszárdi mozinak. Ráadásul idén februárban újra játsszák, már meg is lehet vásárolni rá a jegyeket.

– Általában hét alkalommal vetítünk egy-egy filmet, a Bohém Rapszódia eddigi tíz vetítése a film népszerűségének köszönhető. A munkámhoz szorosan kapcsolódik, hogy előre egyeztetnem kell a forgalmazókkal az aktuális megjelenésekről. Vannak olyan alkotások, amelyeket a premier napján vetítünk, de mivel kis mozi vagyunk, a forgalmazók által szabott feltételeket nem minden esetben tudjuk teljesíteni, így a legtöbbször a premier utáni héten vetítjük a filmeket – mondta Szekeresné Nyul Anett.

Az Agóra Mozi kínálatában tavaly is számtalan premierfilmet lehetett megtekinteni. Népszerűek voltak a Marvel-filmek, amelyekből a Venomot, a Bosszúállók: Végtelen háborút és a Deadpool 2-t is telt házzal vetítette a szekszárdi mozi; akárcsak a Mamma Mia 2-t, A szabadság ötven árnyalatát és szinte valamennyi animációs filmet.

A moziba járókat – talán meglepő módon – az internetes filmletöltések nem befolyásolják. A mozi adta élményeket nem lehet otthon visszaadni – legyen szó akár a legmodernebb házimozi rendszerről –, a mozi alapvetően népszerű maradt, és folyamatosan van rá igény.

Ez igaz az Agóra mozira is, amely ugyan lényegesen kisebb, mint a nagy vetítőtermekkel rendelkező komplexumok, de közkedveltsége csak egyre nő. – Hatvan férőhelyes a 2013-ban felújított mozitermünk. Az Agóra Kávézóban pattogatott kukoricát, édességet és üdítőitalokat vásárolhatnak a látogatók a vetítések előtt, ezek az elemek is hozzájárulnak a „moziélményhez”. Javasoljuk vendégeinknek, ha tehetik, előre foglalják le jegyüket, hogy ne maradjanak le a kiválasztott filmekről – mondta Szekeresné Nyúl Anett.

A filmek továbbra is a megszokott árakon tekinthetőek meg. Hétfőn egységesen 850 forint, a többi napokon 1000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 900 forintba kerül a belépőjegy. A jegyértékesítő rendszer változott, amelyről azt kell tudni, hogy helyet foglalni online nem lehet, az internetes felületen csak vásárlási lehetőség van. Amennyiben foglalni szeretnének, azt telefonon vagy személyesen tehetik meg a jegypénztárnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában