Sióvölgye Horgász Egyesület

2019.02.02. 07:00

A sok program és a jó fogás vonzotta az újakat hozzájuk

A sióagárdi horgászegyesület programokban gazdag évet tudhat maga mögött. A taglétszám is tovább nőtt, év végén közel kétszázan tartoztak a szervezethez.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Sikeres évet tudhat maga mögött a Sióvölgye Horgász Egyesület. Ez derült ki a sióagárdi szervezet nemrég megtartott éves taggyűlésén, amelyen a megjelentek meghallgatták a vezetőség beszámolóit. És ezt igazolták azok a képek is, amelyek a tavalyi versenyeken, összejöveteleken készültek. Közülük többet a mostani megbeszélésen láthattak a horgászok.

Pesti Gyuláné elnök elmondta, az utóbbi években igen sikeresek voltak rendezvényeik, ennek is köszönhető, hogy egyre több tagot számlál az egyesület. Pesti Gyuláné szervezésének köszönhetően az egyesület jóval több, mint egy hagyományos halkifogó társaság.

Annak idején százegy fővel vette át a vezetést, tavaly év végén pedig már közel kétszázan tartoztak a szervezethez, köztük ötvenkét gyermek. Nagy öröm, hogy a kilenc ifjúsági tagból öt saját nevelés, azaz már kicsiként is a sióagárdi horgászok csapatát erősítették. És nem túlzás állítani, hogy erősítették, hiszen a falu pecásainak horgára hal nemcsak a Sió és a Sárvíz összefolyásánál akadt.

Versenyeztek Pakson, Szálkán, Dombóváron, ez utóbbi megmérettetést az önkormányzati támogatásnak köszönhetően kirándulással kötötték össze, emellett még kétszer ruccantak ki.

Az egyesület kiveszi részét a falu közösségi életéből is, legyen halfőző verseny vagy disznótoros rendezvény, amelynek főzőversenyén első helyezést értek el. A negyedik évben megrendezett nyári utcabáljuk pedig igen nagy érdeklődés mellett zajlott le. Az egyesület hagyományosnak mondható ötnapos nyári gyermektáborában tizennyolc gyerek tanulhatta a horgászat fortélyait. Ezen nemcsak a halfogás volt fontos szempont, de az is, hogy a lurkók megismerjék szűkebb környezetük természeti értékeit. A táborra pályázati támogatást kapott a szervezet, így nemcsak a napi háromszori étkezés megoldása nem jelent gondot, de minden táborozó gazdagabb lett egy spiccbottal, egy egyesületi pólóval és etetőkosárral.

Ebben az évben is versenyeznek

A gyerekek magát a horgászatot is nagyon élvezik, ám a versenyeken jutalmul kapott oklevelek, érmek, kis kupák tovább növelik lelkesedésüket. Pesti Gyuláné elmondta, javaslatot tesz a MOHOSZ-nak arra, hogy gyermeknapi versenyükön ne csak az iskolásokra gondoljanak a jutalmazáskor, de az óvodásokra is. Az idei terveket tekintve maradnak a bevált megmérettetések, kirándulások, lesz tábor és utcabál. Ám a sióagárdiak szeretnének új vizeket felfedezni, szóba került, hogy esetleg Szászvárra, Bajára kirándulnának. Mindenképpen olyan helyekre igyekeznek eljutni, ahol jó fogás ígérkezik. A taggyűlésen a pecások beszéltek arról, hogy társadalmi munkában már a szezon előtt takarítanának a Sió partján, továbbá, hogy kifejezetten az időseknek horgász helyeket alakítanának ki. Tavaly egy áprilisi szombatra külön vizsgát szervezett az elnök azoknak az iskolásoknak, dolgozóknak, akik hétköznap nem vállalták ennek letételét, idén a remények szerint újra lesz ilyen lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában