stílus

2019.03.09. 20:00

Férfiak, figyelem, a bajusz jön ismét divatba!

Érkezik az új trend: a hölgyeknek az egységes hajszín, férfiaknak a focista hajdivat a menő; a szakáll lassan leszerepel, a bajusz jön ismét divatba, lehet növeszteni.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A bob frizura hosszított változatai, a nagyobb volumenű női hajak, a férfiaknál pedig a focistáknál is népszerű úgynevezett fade stílus lesz a legtrendibb idén tavasszal. A stílusirányzatra új vágási technikákkal már Tolna megyében is készülnek a fodrászok. Az egyik drasztikusabb változás a női hajszínek tekintetében lesz, a másik, hogy a szakáll helyett a bajusz lesz a trendi.

A hölgyeknél a long bob, a férfiaknál pedig a fade stílus egyáltalán nem számít újnak, ám mivel a vágási technikák folyamatosan változnak, ezért azokat még trendibbé képesek tenni a megújulni vágyóknak a fodrászok. Aki nem ismerné a kétfajta irányzatot: a bob egy tömör forma, kissé hasonlít az egykori Kleopátra frizurához, a long bob ennek egy vállig érő változata. Az idei újítás a frufru megjelenése. A fade pedig egy nulla pontból, tehát kopaszból indított fokozatos átmenetet jelent. Az új irányzat szerint 2019-ben ez a forma előre irányul a fejtetőn.

A bob olyan világsztár hölgyek kedvence, mint Bella Hadid, Charlize Theron vagy Vic­toria Beckham, a fade stílust pedig a focisták imádják, mint például David Beckham, Cristiano Ronaldo, de Justin Timberlake vagy Brad Pitt is előszeretettel viseli.

Bachmann Krisztina szekszárdi fodrász elmondta, hogy a balayage hajdivat az elmúlt évek vezér hajtrendjei közé tartozott, és együtt emlegetik az ombréval. Míg előbbi természetes, napszítta hatást kelt, addig az ombre a hajtőnél sötétebb, a hajvégek felé pedig fokozatosan egyre világosodó tónusokat. A hölgyeknek hajválasztáskor figyelnie kell arra, hogy klasszikus balayage már megy ki a divatból.

Tolna megyében például a tő sötétebbre árnyalása még mindig népszerű maradt. Aki ezt nem szereti, annak jó hír, hogy a világtrend a hajdivat tekintetében az egységes színek felé halad: az exkluzív színek a vörös és a barna. Akik pedig feltűnőek szeretnének lenni, azok a magenta, a zöld, a kék, a rózsaszínes, barackos tónusú színeket is választhatják, ajánlottan a leheletnyi hatást keltő árnyalatokban. Az idén ugyan a férfi hajdivat sokkal gyorsabban újul meg, mint a női, de a hölgyek örülhetnek, hiszen nekik több a választási lehetőségük: divatosak lesznek még idén a 80-as, 90-es évekre jellemző nagyobb volumenű frizurák is.

Nem árt tudni, hogy már jó ideje tabu téma a dauerolás, legalább két évtizede ment ki a divatból, így a göndörítéseket csavarási technikákkal, kúpvassal végzik, de Tolna megyében szeretik még a tartós egyenesítést. A hajdivat ugyan visszaköszön a régebbi évtizedekből, de hiába látszik egy frizurán, hogy retró, a legújabb technikáknak köszönhetően nem ugyanaz, mint régen volt. Fontos a kellemes, ízléses össz­kép, hogy a frizura egységet alkosson az egyéniséggel. Ebben segítenek a szakemberek.

Fontos a haj

A hajtrendeket nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen fontos, hogy lépést tudjunk tartani a világgal, a divattal, és ezáltal népszerűek és még elfogadottabbak legyünk. Érdemes lapozgatni a fodrászatokban a hajtrendekről szóló kiadványokat, és nem félni tanácsokat kérni. Elsősorban az ápoltság érzetére kell ügyelni. Alapszabály, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni, mennyire fontos a megjelenés, a jó benyomás keltése, és nem utolsó sorban a kitűnő közérzet és a magabiztosság. Ha a haj egészséges, fényes, akkor szép, akármilyen színe is van.

Fontosak a jó termékek, a megfelelő sampon és az egyéb hajápolók választása, amelyek hasznosak és hatásosak. Érdemes kipróbálni több terméket, míg végül egy-egy mellett letesszük a voksunkat. Mindenki a saját hajának megfelelő hajápolási termékeket válasszon, és erre érdemes biztatni a családtagokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában