mittly béláné marika

2019.04.14. 11:30

Nyugdíjasként lett celebek menedzsere

Mittly Béláné Marika negyvenhárom év után vonult nyugdíjba a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságról. Nyugdíjas éveiben sem tétlenkedik, a rendőrség után a kulturális programszervezés vált a hivatásává.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Felelősségteljes, komoly pozícióból váltott az előadóművészeket segítő területre Mittly Béláné Marika, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyugdíjas volt közalkalmazottja. A bűnügyi nyilvántartóban dolgozott, a napjai sok munkával, feladattal teltek. Ahogy lapunknak elmondta, fontos volt a számára, hogy a rábízott ügyeket a legjobb tudása szerint tudja elvégezni. Olyan fényképekkel, nevekkel ellátott rendszerben dolgozott, amely a lehető legkörültekintőbb munkát követelte meg. A körözések, a bűnözők nyilvántartásai, adatai egy olyan világ, amelyből csak a legprofibb szakemberek tudnak megfelelően tájékozódni, helyes és gyors döntéseket hozni. Mittly Béláné Marika több évtizedes munkáját mindvégig elismerték, többször kapott belügyminiszteri kitüntetést. Kitűnő kapcsolatban van ma is a kollégáival, amikor találkoznak, mosollyal és puszival üdvözlik egymást.

Nyugdíjasként sem tétlenkedik, egy olyan pályára lépett, amely összekötötte a művészvilággal, az ismert előadókkal, a sztárokkal. Tizennégy évvel ezelőtt kezdte segíteni Peller Anna énekesnőt.

– Peller Annával a sors – mert nem hiszek a véletlenekben – ismertetett meg. Még a rendőrségen dolgoztam, amikor Mary Zsuzsi lemezbemutatójára voltunk hivatalosak, több művésszel, köztük vele. Azonnal közös hullámhosszon voltunk, és olyan jó lett a kapcsolatunk, hogy később a szabadidőmben segíteni kezdtem a karrierjét. Végül sikeresnek bizonyult a közös munka, és mellette maradtam. Ő az egyedüli művész, akit menedzselek, és ez le is köti minden időmet – mondta.

Peller Anna előadóművész operetteket, mucialeket, pop-világslágereket, magyar nótákat, mulatósokat, eredeti német folklór dalokat és jódlikat is énekel. Mittly Bélánéval a közös munka során többször jártak Amerikában és Kanadában. Voltak Franciaországban, Argentínában, Németországban, Ausztriában, Erdélyben, Csehországban és Szlovákiában.

Magyarországon Peller Anna fesztiválokon, falunapokon, idősek napján, karácsonyi koncerteken lép fel. Peller Annának két gyermeke van. Egyikük Mariann, másikuk Anna, mindketten színésznők, az egyik népszerű tévécsatorna műsorvezetői.

Mary Zsuzsival is jó kapcsolatban volt

Mittly Béláné a tragikusan elhunyt Mary Zsuzsival is jó kapcsolatot ápolt. A Táncdalfesztiválok kultikus művésznője nyolc éve hunyt el. Ő is sokat járt Szekszárdra.

– Mary Zsuzsi a legjobb barátnőmnek volt a barátnője. Őt nem menedzseltem, de többször kerültünk személyes kapcsolatba, voltunk a koncertjein, és barátilag is találkoztunk – mondta Mittly Béláné. Sajnos Mary Zsuzsi halála után a legjobb barátnője is, – aki szintén Szekszárdon élt – elhunyt. Azóta Mary Zsuzsi szeretteivel már nem volt lehetősége kapcsolatban maradni.

Mittly Bélánénak a legfontosabb a családja. Három gyermeke van, lánya, Adrienn Németországban él, fia Roland és kisebbik lánya Zsófi itthon. Van öt csodálatos unokája, két fiú, és három lány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában