kozmetika

2019.05.16. 14:00

Együtt értek el szép eredményeket a szakmai versenyeken

Ambrus Viktória kozmetikus mester tanulói rendre kiváló eredménnyel szerepelnek a szakmai versenyeken. Ebben a tanévben Dobai Katalinnal értek el szép sikereket.

Budavári Kata

Fotó: Beküldött fotó

Ambrus Viktória kozmetikus mester ma már zsűrizik a megmérettetéseken, felkészíti, illetve vizsgáztatja a tanulókat. Néhány éve azonban ő maga is többször versenyzett, illetve szakmai kongresszusokon tartott bemutatókat. Elmondta, hogy ezeken az alkalmakon mindig meg kellett küzdenie a lámpalázzal, ugyanakkor nagyon jó érzés volt, hogy kíváncsiak a munkájára. Azt is megtudtuk tőle, hogy nemcsak a kiemelkedő alkalmak, de a napi rutinfeladatok is örömmel töltik el. Szerencsére tanulói osztoznak vele a szakma szeretetében. Még soha senkit nem kellett eltanácsolni, hiszen még egyetlen olyan kozmetikusjelölttel sem volt dolga, aki kifejezetten ügyetlen lett volna. Jó kezű és dolgozni akaró tanítványa viszont több is volt már, velük ért és ér el szép sikereket a szakmai versenyeken.

Egyikük Dobai Katalin, aki ebben a hónapban teszi le záróvizsgáit. Tagja volt annak a szekszárdi csapatnak, amely az országos diákolimpián első helyet szerzett. A diákok elméleti felkészültségüket először a régiós írásbeli fordulón bizonyították, majd Budapesten egy színpadon állva kellett kvízkérdésekre válaszolniuk. Kati emellett Pécsett, a régiós sminkversenyen az igencsak előkelő második helyet szerezte meg, és ugyanilyen eredményt ért el az Ilcsi Szépítő Füvek országos elméleti és masszázsversenyén.

A végzős tanuló elmesélte, hogy a sminkversenyre egy hónapig igen intenzíven készültek Ambrus Viktóriával. Ilyenkor megadnak egy témát, most éppen a sellő volt. Ennek megfelelően kellett kitalálni, elkészíteni a kis fantáziasminket. Természetesen ilyenkor a frizurának, a ruhának, a cipőnek, sőt, még a köröm díszítésének is illenie kell az arcfestéshez. Kati azt is elmondta, a későbbiekben sem zárkózna el hasonló megmérettetésről, egyelőre azonban a vizsgáira készül, és munkahelyet keres.

Ezt mondja a kozmetikus

Nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy a hétköznapi arcfestéssel és a mindennapi arc­ápolással kapcsolatban kérdezzünk Ambrus Viktóriától. Azt szerettük volna megtudni, mely szabályokat érdemes betartani sminkeléskor. A kozmetikus mester szerint nagyon fontos, hogy minőségi termékeket használjunk. A márkás arcfestékek ugyanis nem károsítják a bőrt, és tovább is tartanak. Érdemes arra figyelni, hogy ezeket ne vastagon kenjük magunkra, és a spiráltól se álljon csomókban a szempilla. Éjszakára hagyjuk szellőzni a bőrünket, kifejezetten erre a célra való sminklemosóval szedjük le a sminket, a sima víz ugyanis mit sem ér. Egy kozmetikus mester esetében pedig az nem lehet vita tárgya, hogy kötelező ismernie a legújabb trendeket. Az is kiderült, hogy a KSC kosarasai közül többen Ambrus Viktóriához járnak. Fotózások előtt nem egyszer készített nekik már sminket, és mint mondja, nagyon szereti őket. Lánya, aki óvónőnek készül, edzősködik is a katolikus iskola csapatánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában