ufókalandok

2019.06.23. 14:45

Ismeretlen eredetű fénygömb követte a teherautót

Az 1990-es évek meglehetősen gazdagok voltak földönkívüli észlelésekben megyénkben is. Ufókalandok sorozatunkban most ismét egy Tolnai Népújság hasábjain megjelent történetet elevenítünk fel.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Érdekes hírt kapott 1990 augusztusában a Tolnai Népújság szerkesztősége Dalmandról, a mezőgazdasági kombinát szállítási osztályának vezetőjétől. A bejelentő férfi állítása szerint előző éjjel az egyik gépkocsivezető ufót látott.

A szóban forgó sofőr az alábbi történetet mesélte el: Csütörtökön késő este indult Dalmandról haza Dombóvárra. Már közeledett a 61 -es úthoz, amikor szemből igen erős fényt látott Kocsola felől érkezni, amely gépkocsitól nem származhatott. A fény eltűnt, mire elérte a 61 -es utat és befordult Dombóvár felé. Rövid idő elteltével észlelte, hogy egy fénygömb követi a platós Csepel tehergépkocsit. Egy labda nagyságú, szürkésfehér fénnyel világító, nem szabályos gömb alakú tárgy lebegett a kocsi bal oldala mellett, körülbelül egy méternyire a vezetőfülke mögött. A férfi megijedt, lassított és a ritkán szembe jövő járműveknek villogott, de nem állt meg senki. Érdekes volt, hogy amikor jármű jött szembe, akkor a gömb egészen behúzódott a kocsi platója alá.

Fél 12 körül beért Dombóvárra, ahol meglátott az utcán egy embert. Megállt mellette és integetett, mire az idegen tett felé két lépést, majd megtorpant és rémülten elrohant. A gépkocsivezető ezután még jobban megijedt. Amikor megérkezett újdombóvári háza elé és megállt a kocsival, nem mert kiszállni, félt az ismeretlen jelenségtől. Újra elindította a kocsit és megpróbált embereket keresni. Bejárta az egész kihalt várost, de nem látott senkit az utcákon. Közben természetesen folyamatosan figyelte a tőle alig egy méternyire lebegő gömböt, amely olyan pontosan követte a jármű mozgását, mintha annak része lett volna. Végül a kórházi parkolónál egyszer csak eltűnt az ufó a szeme elöl. A sofőr éjfél körül ért haza elcsigázottan a furcsa kalandtól.

A férfi említette, hogy egy ismerős asszony is látott ufót nemrég. Őt is sikerült elérniük a Tolnai Népújság munkatársainak. A nő elmondta, hogy egy nem sokkal korábbi napon este fél kilenc körül a kombinát gépműhelyénél gépkocsiból láttak egy fényes gömböt magasan a fák felett, a gömb közepében piros fény világított és lassan Dombóvár felé haladt. Amikor eltűnt a fák mögött, a férjével felmentek egy dombra, onnét látták, hogy a furcsa jelenség megáll valahol Alsóleperd felett, körülbelül tíz percig figyelték és miután nem mozdult, hazamentek.

Tolnai Népújság, 1990. augusztus 25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában