tolnanémedi

2019.09.22. 15:15

Cipőt, ruhát osztottak a településen

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

„Figyelem, használtruha-osztás!” – szerepel a plakáton, amellyel a Tolnanémedin élőket invitálták az önkormányzat tanácstermébe, az ingyenes felnőtt, gyermek, téli és nyári ruhák, valamint cipők és táskák börzéjére. A szeptember 17-én kezdődött akcióval a falu szegénysorban élő lakosságának szerettek volna kedvezni, de bárki válogathatott a ruhák és cipők között. Az esemény péntek délután zárult.

A település polgármestere, Vígh László elmondta, hogy ebben az évben nem az első alkalom, hogy ruhákat és cipőket osztottak térítésmentesen a lakosságnak. Mondhatni, már hagyománnyá vált a jótékonykodás ezen formája, amellyel minden évben megpróbálják könnyebbé tenni a településen élők életét. A jótékonysági akciókat az önkormányzat finanszírozza. A háromnapos esemény összesen harmincötezer forintba került, ennyiért vásárolták az egyik fővárosi segélyszervezettől az egy teherautónyi ruhát, cipőt, de a csomagokban voltak a gyerekjátékok is.

– Eddig egyértelműen sikeresnek tekinthető a jótékonysági akció. Sok szép és jó minőségi ruha és cipő érkezett a településre. Mindent, ami megmarad, továbbadunk a simontornyai roma kisebbségi önkormányzatnak – tájékoztatott Vígh László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában