Pályaorientációs nap

2019.10.15. 18:10

Szakterületekkel ismerkedtek a diákok

Szeri Árpád

2019.10.15 Szekszárd, A Szekszárdi Garay János Gimnáziumban pályaorientációs napot tartottak. Fotós: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Két felsőfokú oktatási intézmény tevékenységére is reflektorfény vetült a Garay János Gimnázium mai pályaorientációs napján. – Ez alkalommal a matematikai, természettudományi, műszaki, informatikai készségek fejlesztése és a köznevelés szerepelt a központban – mondta el Rajos Judit igazgatóhelyettes, pályaválasztási felelős, aki kiváltképp eredményesnek ítélte a diákok és szülők érdeklődését egyaránt kiváltó, látványos rendezvényt.

A diákokat Gubik András, a Pedagógiai Szakszolgálat pályaválasztási felelőse invitálta tanácsadásra. A Melódiák révén a fiatalok tájékoztatót hallgathattak meg a diákmunkáról, majd megismerkedhettek a Pécsi Tudományegyetem, illetve a Semmelweis Orvostudományi Egyetem karaival és képzéseivel. Az eligazodást a különböző szakmaterületek – egészségügyi, agrár, vegyész, pszichológia, repülőgép-tervező, katonai, honvédelmi, gyógypedagógiai – képviselőinek bemutatkozása segítette.

A gimnazisták külső helyszínekre is eljuthattak. Harmincnyolc diákot a fővárosban a Széchenyi István Egyetem fogadott, tíz tanuló pedig a Szivárvány Általános Iskolában a gyógypedagógiai munkába nyert betekintést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában