Tudtak és elkapták

2019.10.19. 07:00

Tolnai testvérpár nyert a televíziós vetélkedőn

Sikeresen szerepelt egy tolnai futballkapus testvérpár az egyik kereskedelmi televízió vetélkedőjében. Bildhéber Bence és Bildhéber Gergő nemcsak a vetélkedőben, hanem a konspirácóban is tehetségesnek bizonyult, mivel családjukban az utolsó pillanatig sikerült eltitkolniuk, hogy nyertek.

Steinbach Zsolt

Forrás: Beküldött kép

A Kapd el, ha tudsz! című televíziós vetélkedőnek a lényege, hogy nem elég jól megválaszolni egy-egy kvízkérdést, pont (pénznyeremény) csak akkor jár, ha ezután még egy labdát is el tudnak kapni a versenyzőpárok. Ilyenformán a tolnai testvérpár számára ez a kvízműsor igazán testreszabott volt, hiszen mindketten kiváló futballkapusok. Bence a megyei I. osztály két évvel ezelőtti bajnokcsapatában, a Tolna VFC-ben, öccse, Gergő jelenleg a Dunakömlődben véd.

Bence elmondta: már korábban is tervezték, hogy elindulnának valamilyen tévés vetélkedőn. Idén nyár elején aztán elhatározták magukat, Bence és barátnője, Mariann, illetve Bence és Gergő is nevezett. Utóbbi párost választották ki a produkciónál, alapos, sok hétig húzódó előkészítés – telefonos megbeszélés, webkamerás interjú, majd két alkalommal budapesti, személyes találkozó – után. Mindez ügyes konspirációt is igényelt a fiúktól, mivel elhatározták: otthon nem szólnak arról, mire készülnek.

A felvétel augusztus 16-án volt. A tolnai fiúknak két másik párossal kellett versenyezniük, több fordulóban. Közben nem csak elméleti tudásukat, de a labdaérzéküket is jól ki tudták használni, és viszonylag simán jutottak túl ellenfeleiken. Az utolsó feladat elé már győztesként érkeztek, de hogy nyernek-e, azt még nem lehetett tudni. Az „aranylabdát” ugyanis csak dupla vagy semmi alapon lehetett elnyerni. Választhattak, hogy elviszik az addig megszerzett 2,25 millió forintjukat, vagy kockáztatnak: az utolsó kérdés megválaszolásával 5 milliót nyernek, vagy, ha nem jó a válasz, elbukják a teljes összeget. A testvérek úgy döntöttek, hogy maradnak a biztos nyereménynél. Ez jó taktikának bizonyult, mert, mint kiderült, nem tudták volna a helyes megfejtést: a huszadik James Bond film főcímdalának előadóját.

Fotó: TV2

Gergőéknek otthon fel kellett venniük a „faarcot”. Mert bár időközben mégis kitudódott, hogy részt vettek a vetélkedőn, de a fiúk nem árulták el, hogy mi lett a vége. És inkább azt sugallták, hogy nyerniük nem sikerült, de azért nagy élmény volt a tévés szereplés.

Az esélytelenek nyugalmával

Az október 4-én adásba kerülő vetélkedőt a család többi tagja mondhatni az esélytelenek nyugalmával, igaz, a vége felé már egyre inkább elkerekedő szemmel figyelte a televízióban. Aztán kiderült, aminek ki kellett derülnie, és valahonnan hamarjában a pezsgő is előkerült. Bencéék a nyereményt még nem kapták meg, így egyelőre azt sem tudják, mennyit kell majd belőle adózniuk. Két-három napos közös horgásztúrára azonban minden bizonnyal futni fogja a pénzből. A fennmaradó összeget a Tolnatextnél dolgozó, januárban környezetmérnöki diplomát szerző Bence a – Mariann-nal jövőre esedékes – lakodalmukra teszi félre. A tűzoltóként, autószerelőként és saját vállalkozásában is tevékenykedő Gergő pedig elképzelhető, hogy autóvásárlásra használja fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában