varsádi fellépés

2019.11.08. 07:00

A Kossuth nevet öregbíti az énekes

Kossuth Gergő előadóművész lépett fel múlt héten Varsádon, a művelődési házban tartott idősek napján, ahol a település hatvan év feletti lakosságát köszöntötték.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Kossuth Gergő remekül érezte magát a rendezvényen. Barátságos, szeretetteljes, családias volt a hangulat – fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy egy ilyen rendezvényen fontos, hogy a légkör lehetővé tegye a szép emlékek átélését, a „fiatalság, bolondság” érzését és az ábrándozást.

Ezért népszerű operettekkel, táncdalokkal, magyar nótákkal és örökzöld slágerekkel örvendeztette meg a varsádi közönséget. A közismert daloknak köszönhetően megszűnt a nyugdíjas közönség és a közte lévő generációs szakadék, együtt énekeltek, táncoltak.

Az előadóművész híres rokonáról, Kossuth Lajosról lapunknak elmondta, családfakutató állapította meg, hogy hatodik generációs leszármazottja az egyik legjelentősebb magyar államférfi unokatestvérének.

– Kevesen tudják, de szülővárosomhoz, Pápához is van kötődése, hisz a szabadságharc idején a Bakonyban bújtatták el a fiait. Sok egyéb érdekességet is sikerült felderíteni a híres elődömről, azonban tárgyi emlékre sajnos nem sikerült bukkanni. Különféle egyesületek, szervezetek évről évre megemlékeznek számos, Kossuth Lajos nevéhez köthető eseményről, melyekre legnagyobb örömömre mindig kapok meghívást. Legutóbb, Kossuth Lajos pápai díszpolgárrá választásának 130. évfordulóján kértek fel egy Kossuth-nótacsokor előadására. Hatalmas megtiszteltetés ért, mert legnagyobb meglepetésemre Eberhardt Károly Emlékplakettel ajándékoztak meg, az előadóművészi tevékenységemért és a Kossuth-név öregbítéséért – mondta el Kossuth Gergő.

Szívesen végzi az otthoni teendőket

Kossuth Gergő a szabadidejében szeret elvonulni a világ elől. Feleségével, ha lehetőségük adódik rá, elmennek néhány napra wellnessezni, pihenni. Ha nincs kedvük kimozdulni otthonról, megnéznek egy romantikus filmet, vagy közösen főznek valami finomat. – A feleségem szerint én csinálom a világ legfinomabb tükörtojását – jelentette ki az előadóművész hozzátéve, hogy a könnyű fizikai munka is ki tudja kapcsolni. Házastársával sokat kertészkedik, csinosítja az otthonukat, és falat vakolni, csempét rakni is remekül tud.

Borítókép: Kossuth Gergő örökzöld slágerekkel örvendeztette meg a nyugdíjasokat Varsádon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában