faültetés Szekszárdon

2019.11.05. 20:00

Hitet és értéket is jelképeznek

Szeri Árpád

20191105_Szekszárd_Szociális Munka Napja az egyetemi kar parkjában_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Tölgyfákkal gyarapodott ma délután a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának kertje. A két csemetét négy szervezet ültette: a város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő szolgálat, a megyei Balassa János Kórház pszichiátriai osztálya és a PTE KPVK szociális tanulmányok tanszéke.

A mai rendezvény nemcsak önmagában nevezhető fontosnak, miután köztudott a fa, a fásítás hozadéka: megköti a szén-dioxidot, megszűri az UV sugárzást, élőhelyet biztosít a madarak számára, termése táplálékot ad és biztosítja a jövő nemzedéknek a tiszta levegőt. A szervezők a plántálással a jövő hét jeles napjára is fel kívánják hívni a figyelmet. Ugyanis november 12-e 1997 óta a világon mindenütt a Szociális Munka Napja. Hazánkban a szakmában dolgozók számára – az Országgyűlés döntése alapján – immár két esztendeje munkaszüneti nap.

A helyszínen Kálóczi Andrea, a KEF titkára köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően prof. dr. habil Nagy Janka Teodóra egyetemi tanár, a PTE KPVK tanszékvezetője mondott megnyitó beszédet. Egyebek mellett hangsúlyozta: önmagán túlmutató jelentősége van az eseménynek, miután éppen harminc esztendeje indult az országban elsőként Szekszárdon a szociális munkás képzés. Számos hallgató, ágként kapcsolódva a törzshöz, avagy levélként az ághoz, a megyében, az országban, sőt, a világ különböző helyszínein elismerésre méltó karriert futott be, és öregbíti a kibocsátó intézmény jó hírét.

Fotó: Mártonfai Dénes

A két csemete dr. Varga István PhD egyetemi adjunktus és Halász János RÉV addiktológiai konzultáns közreműködésével került a talajba, a növények mellett egy emléktáblát is elhelyeztek. A zárórészben, a meggyújtott gyertya fényénél Keszthelyi Krisztina és az I. sz. Gyermekotthon lakói adtak alkalomhoz illő műsort, verset mondott Sili Gergő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában