hajviselet

2020.01.10. 14:00

Újra divat lett a bundesliga-frizura

A fásultságban egy új hajviselet frissességet vagy akár új életérzést is adhat.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolna megyei hölgyek kihívással szembesülnek, amennyiben a nemzetközi hajdivatot szeretnék követni: az idei évben ugyanis a bundesliga-fazonra emlékeztető frizura az egyik trend, ami az elmúlt évtizedekben sok esetben keltett derültséget.

Az elöl és oldalt rövid, hátul hosszú, tépett haj és a rövid frufru „mullett” elnevezéssel terjedt el nemzetközileg.

Ez a hajviselet elsősorban a focistákra volt jellemző, majd különböző világsztárok fogadtatták el. Karrierje kezdetén Brad Pitt és George Clooney Oscar-díjas színész vágatta ilyen stílusúra a haját, de talán Andre Agassiról, a világ egyik leghíresebb teniszezőjéről ugrik be azonnal, hogy miről is van szó. A bundesliga-fazonra emlékeztető frizura sokáig nem volt túl népszerű, leginkább több évtizeddel ezelőtt készült ballagási fotókon járt körbe, szerte a világon, derültséget keltve szinte mindenhol.

A női világsztárok közül az elmúlt években a hajviseletet Rihanna fogadtatta el ismét. Az ismert énekesnő a megjelenésével trendivé, vagánnyá, vonzóvá tette a tépett hajdivatot.

– Azok, akik nem tudnak azonosulni ezzel a hajviselettel, idén még mindig választhatják a rövid bob frizurát, amely a nyaknál teljesen felszedett. A hajszín lehet akár rózsaszín, lila, kék, zöld vagy sárga. Az idén a férfiaknál a rövid hajból indított átmenet a trendi, valamint az, hogy előre felé fésülik a hajukat, és nem oldalra – mondta lapunknak Bachmann Krisztina szekszárdi fodrászmester-szakoktató.

Szerinte azért érdemes figyelembe venni, kipróbálni az új trendeket, mert annyi mindenen nem lehet az életben változtatni, egy-egy vadonatúj frizura azonban frissességet, új életérzést hozhat. Segíthet kikecmeregni a fásultságból.

Mint ismertette, a megyeszékhelyen továbbra is az ombre hajviselet, azaz a haj töve és a haj vége közötti eltérő hajszín a legnépszerűbb. Mindez a hölgyeknél mutat jól hosszú, vagy félhosszú hajon. A férfiak jellemzően nem festik a hajukat, viszont többet járnak fodrászhoz, általában két-háromhetente, hogy mindig ápolt, divatos frizurájuk legyen.

Bachmann Krisztina azt is elmondta, hogy az aktuális hajtrendeket a londoni divatházak diktálják, amelyek mindig találnak egy-egy aktuális eseményt a politikában, a képzőművészetben vagy bármilyen egyéb fontos területen, amely a számukra inspirálóan hat. Az idei haj­trendeknek még tavaly ősszel szabtak irányt, és az a világ összes vezető hajszalonjában az irányadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában