felvonulás és jelmezes mulatság

2020.02.18. 16:20

Elűzték a telet a rákóczis diákok

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Télűző felvonulást rendeztek múlt héten pénteken a Paksi. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai számára. Dobi Krisztina, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, az iskola több évre visszatekintő hagyománya, hogy februárban közösen búcsúztatják a telet. A rendezvényen minden évfolyam részt vesz, tanáraikkal együtt felöltik azokat a maszkokat, álarcokat, amelyeket előzetesen technika órán elkészítettek, majd zajkeltő eszközökkel – kereplőkkel, csörgőkkel, dudákkal – felszerelkezve, körbesétálják az iskola-óvoda komplexumot. Így volt ez most is, és a télűzésre a szomszédos óvodába járó gyerekek is meghívást kaptak, akik ámulattal figyelték a felvonulást.

A délelőtti program zárása volt, hogy az iskola udvarán elégették a telet és mindenféle nyavalyát jelképező kiszebábot, délután pedig folytatódott a karneváli hangulat. Az alsó tagozatosok osztályonként tartottak jelmezes mulatságot, míg a felső tagozatosok közösen ünnepeltek, és táncos produkciók is színesítették a farsangi rendezvényüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában