programajánló

2020.03.07. 07:00

Előadások, koncertek varázsolják ünnepivé a nőnapi hétvégét

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot. Ebből az alkalomból a megye több településén lesznek programok, előadások, koncertek.

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Szekszárdon mostanra hagyománnyá vált a Nőnapi kavalkád elnevezésű rendezvény a Mentálhigiénés Műhely szervezésében. A Babits Mihály Kulturális Központban vasárnap 10 órától várják a hölgyeket. „Szeretnők” címmel Bodony Iván vezetésével lesz kreatív színházi együttlét, amelynek témájául szolgál: „ahogy én szeretek, ahogy engem szeretnek”. A Kis Csatár teremben előadások váltják egymást. Horváth Ildikó a női teljesség útjáról beszél, Lázár Melinda Egészség és szépség természetesen címmel tart előadást, Bucher Erika Lesznai Anna munkásságát mutatja be, míg Kitanics Márktól arról hallhatnak az érdeklődők, hogy megértik-e a férfiak a nőket.

A Bödő teremben mozgásos foglalkozások lesznek. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így 10.30-tól lesz hangszer­simogató és örömzenélés gyerekeknek, a felnőtteket pedig többek között női intim és kényes testrészek táncos átmozgatásával, jógával és zumbával várják, de lesz hangrelaxáció is a női bölcsesség ébresztéséért. Emellett kézműves foglalkozásra és állapotfelmérésre is lesz mód a nap folyamán. Zárásként zenés-verses ajándékműsorral kedveskednek a hölgyeknek, amelyben Radnai Erzsébet, Bognár Cecil, Pecze István, Sili Gergő, Sili Károly és a Tücsök Zenés Színpad lép fel. Köszöntőt mond Csötönyi László, a város kultúra, civil szervezetek, városmarketing bizottságának elnöke.

Szintén a szekszárdi programok közé tartozik, hogy vasárnap 15 órától a Szent István Házban dr. Tamási Erzsébet PhD kriminológus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa tart előadást „Női bűnök – női bűnözés, prostitúció, családon belüli erőszak és ami mindezek mögött áll” címmel.

Pakson szombaton várják a hölgyeket a Pozitív nap – (nemcsak) nőknek elnevezésű programra a Csengey Dénes Kulturális Központban. A program 10 órakor kezdődik a Csillag Show-Tánc Egyesület bemutatójával, majd számos előadás színesíti a kínálatot. Cséffalvay Gábor arról beszél majd, hogyan küzdjünk meg önmagunkért, Lakatos Mónika a szakrális Magyarországról, míg Péceli Gyöngyvér a jótékony csokiról. Halász Krisztinától azt tudhatják meg az érdeklődők, hogyan bánjunk jól egymással, Farkas Erikától pedig azt, hogyan éljük túl anyáinkat. Cser Melinda hangtálterápiával, Márton Anett jógabemutatóval várja a résztvevőket. Délután Kovács Aliz énekel, lesz tombolasorsolás, fellép Redenczki Marcsi humorista és az Apropó Színjátszó Egyesület.

Bátaszéken batyus bált tartanak ma este, Bonyhádon pedig vasárnap 17 órakor ad műsort Szabó Ádám harmonikás, illetve köszöntőt mond Szabó Tibor alpolgármester a Művelődési Központban. A tamási művelődési központban Korda György és Balázs Klári ad nőnapi koncertet.

Bogyiszlón Heilmann Ágnes klinikai szakpszichológus „Mitől nő a nő 2020-ban?” címmel tart előadást szombaton 16.30-tól, majd az Operett-Musical Voices társulat „Beszélj a nőkről!” című ünnepi műsort láthatják, hallhatják a hölgyek. Kismányokon vasárnap köszöntéssel, filmvetítéssel és kávéházi hangulattal kedveskednek a lányoknak, asszonyoknak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában