jótékonysági est

2020.03.08. 13:00

Rászoruló gyermekekért fogtak össze

Tamási óvodásai, általános és középiskolás tanulói adtak jótékonysági műsort pénteken este. A rendezvény bevételét nehéz sorsú gyermekek támogatására fordítják.

Markovics Norbert

Forrás: MW-archívum

Fotó: M. N.

Már jóval a hivatalos kezdés előtt rengetegen vártak a hagyományosnak mondható jótékonysági műsorra a Tamási Művelődési Központban. Viola Péter, a Würtz iskola tanára és egyben az est szervezője elmondta, régóta megrendezik ezt az eseményt, s az utóbbi években már a város oktatási intézményeinek közös ünnepévé vált. Mint ismertette, idén is a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégium, a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma, valamint az Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde álltak a nemes ügy mögé.

A bő kétórás programot Porga Ferenc polgármester rövid köszöntője nyitotta, majd a legkisebbek vették birtokba a színpadot. Az Aranyerdő ovisai három tánccal kedveskedtek a nézőknek. Őket a Würtz énekkara követte, majd az iskola német nemzetiségi tánccsoportja mutatott be körtáncokat. A Vályi diákjai, Hargitai Tünde és Kovács Gábor szavalattal készültek, előbb egy szellemes párbeszédet adtak elő, majd Mentovics Éva Hova tűnt az ellenőrző? című versével csaltak mosolyt az arcokra.

Innentől pedig az idősebb korcsoportok, főleg felső tagozatosok táncos darabjai érkeztek szépen sorban: a Schneeglöckchen tánccsoport egy polkával és egy bajor tánccal jelentkezett. Aztán láthattuk a Tetris nevű közismert játék jellegzetes elemeit megelevenedni egy ötletes koreográfiában, de táncoltak a fiatalok többek közt a Grease című musical dallamaira, Enrique Iglesias, Hannah Montana vagy épp Sean Paul slágereire is.

Így ropta a Würtz iskola 3.a osztálya

Az i-re a pontot szokás szerint a Würtz iskola kötélugró csoportja tette fel. A több évtizedes múltra visszatekintő szakkör jelenlegi képviselői lendületes és látványos gyakorlatsorral zárták le az estet.

Összefogással segítenek

A belépőjegyek egységesen 500 forintba kerültek, a jegyeladásból összegyűlt pénzt pedig Tamási egyik legrégibb civil szervezete, a Rászoruló Gyermekekért Alapítvány fogja szétosztani az oktatási intézmények nélkülöző diákjai között. Ahogy arra Porga Ferenc is kitért megnyitó beszédében, az alapítvány hosszú évek óta segít, hogy olyan családokhoz is jusson elegendő étel, ruha vagy épp karácsonyi ajándék, ahol a szükség nagy úr.

Borítókép: Sokan eljöttek a jótékonysági estre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában