Így változtak meg kijárási szokásaink Tolnában

Hazánkról is készít mobilitási jelentést a Google, sőt, megyei bontásban is megmutatja, hogyan viselkedünk a hatósági intézkedések hatására a veszélyhelyzet kezdete óta.

TEOL

Forrás: Shutterstock

A keresőóriás által közzétett közösségi mobilitási jelentés összesített, anonimizált adatok alapján, földrajzilag és helytípusok szerint jeleníti meg a jellemző tartózkodási helyeket, ezzel is segítve a vírus terjedésének megelőzését. Megnéztük hát, mit mutatnak a számok Tolnában.

A legfrissebb méréseik alapján tehát 27 százalékkal járunk kevesebbet éttermekbe, kávézókba, bevásárlóközpontokba, múzeumba, könyvtárba vagy épp moziba (retail & recreation kategória), mint alapesetben. Csökkent az élelmiszerboltok, piacok és gyógyszertárak látogatottsága 13 százalékkal (grocery & pharmacy). Hanyagoljuk a közösségi közlekedés helyszíneit, vagyis bő harmadával kevesebbet járunk például buszpályaudvarra, vasútállomásra (transit stations). A legnagyobb eltérés pedig a munkahelyek kapcsán mérhető (workplace), itt 40 százalékos csökkenést mutat a statisztika, mely azt sugallja, hogy nagyjából ennyien lehetnek azok, akik vagy meg tudták oldani az otthoni munkavégzést, vagy rosszabb esetben elvesztették munkájukat. Tizenöt százalékkal több időt töltünk viszont otthonainkban, mint békeidőben (residential). A Tolna megyei parkok, erdők, vízpartok forgalmáról nem állt elegendő adat a keresőóriás rendelkezésére (parks).

Mutatjuk, mit jelentenek a fenti százalékok az országos átlagértékekhez képest.

A további adatokat IDE kattintva lehet böngészni.

Hogyan és miért készülnek a Google jelentései?

A fenti statisztikák megmutatják, hogy a különböző helyszínek látogatottsága és az ott eltöltött idő hossza milyen arányban változott a bázisvonalhoz képest – írja a cég a riportban. A cél az, hogy bemutassák a megelőző intézkedések (például: home office, kijárási tilalmak és korlátozások) hatékonyságát. Az adatokat a Google Térkép-alkalmazásból nyerték ki azoktól a felhasználóktól, akik a fiókjukban engedélyezték a helyelőzmények megadását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában