hegyen-völgyön át

2020.06.22. 09:30

Kétszázan vettek részt a birtoktúrán

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Kétszáz természet- és borkedvelő teljesítette szombaton a Heimann Birtoktúrát Szekszárdon. A résztvevők a felsővárosi Kápolna térről indulva bejárhatták a borász huszonöt hektáros birtokát, érintve a Porkoláb-völgyet, a Baranya-völgyet, a Szarvas-szurdokot, a Bati-kereszt kilátót és az Iván-völgyet.

A kadarka, a kékfrankos és a merlot ültetvények között kanyargó utak komoly megpróbáltatás elé állították az indulókat, akiknek két nagyobb emelkedőt is meg kellett mászniuk a célig tartó több mint tizenegy kilométeres távon. A megfáradt túrázókat több fröccspont is várta, ahol a borok mellett rilettes rozskenyeret is kóstolhattak, a sofőrök pedig bor helyett szörpökkel olthatták a szomjukat.

A birtokon a házigazda egy-egy pohár kékfrankossal és ajándék kulcstartóval, valamint kitűzővel köszöntötte a megfáradt túrázókat, akiket meleg étel és desszert is várt – természetesen a jó borok mellett. A túrázók egy totót is kitölthettek, a legtöbb jó választ adók közül kisorsolt szerencsések ajándékcsomaggal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában