sörteszt

2020.10.03. 18:00

A szóvicc sem menti meg a Peach Please... ipát

Fekete Dávid

Forrás: Shutterstock

A szekszárdi sörfőzde egy újabb ipa sörét teszteltük ezúttal, ami a roppant szellemes Peach Please... fantázianevet kapta. Az oldalon gyümölcsös sörről írnak, de gyümölcs nélkül. Erre utal a név is. A beltartalom azonban már korántsem.

Megannyi ipát teszteltünk már tőlük, mindben volt hasonlóság a másikhoz, és mind különbözött picit a többitől. Ezúttal az ember inkább barackos, mintsem a már ismert papajás ízt várná. És illatában ez meg is mutatkozik. Kellemes, édeskés, picit savanykás, mint egy igazi lédús őszibarack. Színében is hajaz a rostos őszibaracklére, csak ennek fehér habkorona fedi tetejét. Szép hab, kellemes illat. Majd az első korty hátba rúg. Nemhogy barackot, mást se nagyon lehet érezni a már megszokottnál, s azokra rádob még egy igen vad keserűt a komló. A fogyasztó megszeppen. Keresi az összefüggést. Keresi a barackot. Újabb korty. Ugyanaz. Elcsügged. Nincs barack, de nincs papaja és mangó se. Majd, kis levegőztetés után mintha valami enyhe édesség bújna elő a paplan alól. De ez ennyiben is marad. Az utolsó kortyok már könnyebben csúsznak, nem vág szájba a komló – vagy, ha mégis, már megedződtünk -, de igazán újat nem tud mutatni a korábbiakhoz képest.

Nem egy túl rossz sör a Peach Please..., csak nem igazán jó és nem izgalmas és nem új. Ízleltük már ezt az alapot a többi sörben, de mintha itt csak az alap lenne, csak több keserűvel. Ráadásul az alkohol is kicsit kilóg a végén, pedig nem nyolc és afölötti százalékról van szó, korrekt 6,5. Valahogy ez most nem sikerült. Nincs meg benne az a plusz, ami semlegessé tenné a szóviccbűnözést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában