Utasaik reagáltak

2020.12.11. 16:20

Nem sajnálják a kitüntetést a buszsofőröktől

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Harminckilenc megyei buszvezetőt tüntetett ki a Volánbusz. Utasaik reagáltak az elismerésekre.

– Kilencvenkilenc százalékban semmi baj nem történik a buszozás folyamán – nyilatkozta a szekszárdi Kun István. Elég gyakran buszozik, és nagyon ritkán fordul elő, hogy a kelleténél előbb jön a járat, ami miatt lekési. Egy-két sofőr modortalan, de a legtöbben abszolút korrektek. Úgy látja, a buszok is jobbak, mint régen, bár a helyi járatosok között van néhány bontószökevény. Felidézte: kétszer gyulladt ki alatta a busz, kétszer szakadt le a felfüggesztés. Párszor tolt is buszt. Az is vicces volt, amikor jó huszonöt éve a 7-es csuklós a havas úton visszacsúszott az Alisca utcából, és a buszfordulóban a megálló táblája felnyársalta a csuklónál.

– Úgy négy hónapot buszoztam Bonyhád és Paks között, a sofőrökkel nem volt kellemetlen élményem, de jellemzően ugyanazokat az arcokat láttam mindig, nem találkoztam sok sofőrrel – osztotta meg egy bonyhádi polgár. Inkább azt tenné szóvá, hogy Szekszárd és Paks közt vagy két osztályra való gyerekkel utazott. Tolnától a teljes út alatt a busz teljes hosszában álltak az utasok. Ez normál esetben is kellemetlen, járványhelyzetben meg egyenesen veszélyes. De erről nem a sofőrök tehettek.

– Mióta van jogosítványom, már szinte semennyit sem buszozok, de anno jártam mindenhova, Eger, Székesfehérvár, Ajka, Budapest – sorolta egy szekszárdi fiatalember. Volt, hogy a nulla perces átszállását is elérte. Szerinte megérdemlik a kitüntetéseket a buszvezetők, mivel (ha nincs járványhelyzet) minden úton körülbelül ötven ember élete múlik rajtuk. Sokszor kell vészfékezni vagy kikerülni pár vezetésre képtelen sofőrt, amihez egy ekkora gépnél ott kell lenni fejben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában