Tündérszépek

2021.01.10. 20:00

A szépségversenyek bájos virága, Flóra

Gyermekkorában csillag lett. A Tündérszépeken saját elhatározásból vett részt. A versenysorozat tartós útravalóval látta el. Gyűjteményében ott van a királynői korona is.

Szeri Árpád

Forrás: TN-archív

Már több mint tizennyolc évvel ezelőtt megjelent fotója lapunkban. A 2002. október 29-i lapszámban látható felvételen bájos, szőke kislány mosolyog az olvasóra. Többedmagával együtt, miután a zsűri döntése alapján Bors Flóra Anna is bekerült a Csillagok vagyunk szépség- és egyéniségverseny első fordulójának győztesei közé.

– Az általános iskola első osztályába jártam ekkor – tekintett vissza egykori önmagára. – A nagymamám nevezett erre a rendezvényre, amit mi, résztvevő gyermekek kellő vidámsággal éltünk meg. Én is a sok játékra emlékszem máig, ha felelevenítem magamban ezt a kedves, akkor számomra még tét nélküli versenyt.

Az idő előrehaladtával azután következtek a már téttel is járó megmérettetések. A szekszárdi fiatal tavalyelőtt márciusban Pakson, az Erzsébet Nagy Szállodában, a Miss Alpok Adria szépségverseny megyei döntőjén második udvarhölgy lett. A diadalmenet következő jelentős állomását a Tündérszépek jelentette. Ide, akárcsak az említett, előző két próbatételre Flóra – bár barátai és családtagjai is biztatták – már nem külső indíttatásra, hanem saját elhatározásból jelentkezett.

– Érdekelt ez a versenysorozat, kíváncsi voltam, mivel jár és mit ad – nyilatkozott lapunknak, hozzátéve: az előzmények hatására azt nyugtázta, hogy ezek a megmérettetések nem elvesznek, hanem újabb és újabb többletet tesznek hozzá személyiségéhez.

Így történt ez a Tündérszépek esetében is. Flóra jó szívvel idézte fel magában a fogadtatás és a fotózás pillanatait egyaránt. Az exkluzív helyszínt, a figyelmet, kéréseinek teljesítését, az időpont-egyeztetésekben megmutatkozó alkalmazkodást és általában a vidám, megnyugtató légkört. Mindezek ismeretében érthető, hogy szó szerint látványos felvételek készültek Flóráról. Ezt értékelte a zsűri is, hiszen első helyen juttatta tovább a regionális fordulóba.

Bors Flóra Anna
Fotó: Mártonfai Dénes

– Természetesen nagy örömmel fogadtam ezt a döntést, mely nemcsak ott és akkor, hanem távlatilag is önbizalmat adott nekem – fogalmazott Flóra. – Ez még akkor is úgy van, ha a regionális fordulóból nem kerültem az országos döntőbe. Ezzel együtt is rengeteg gratulációt, elismerést kaptam, nemcsak engem mindvégig támogató szüleimtől, hanem barátaimtól, ismerőseimtől és számomra ismeretlen személyektől is. Sok új barátságot és ismeretséget szereztem. Mondhatom azt, hogy a Tündérszépek sorozat máig ható szerepet játszott személyiség fejlődésemben.

Bors Flóra Anna Szekszárdon él, itt is dolgozik, egy családi vállalkozásban. A helybeliek tehát nemcsak az újságban, televízióban, hanem szerencsés esetben a megyeszékhelyen, személyesen is megcsodálhatják szépségét. Amit, ahogyan mondani szokták, az a külső tetszetősség mutat, amit a belső harmónia erősít fel.

A Tündérszépek idén újra elindul, a megmérettetésre itt lehet ismét nevezni.

Csak gyarapodott a versenyeken

Flóra a Tündérszépek adta útravalóval gyarapodva, kellő magabiztossággal indult el a 2019 novemberében tartott Szeged Szépe megmérettetésen. Itt a Miss Alpok Adriához képest eggyel előrébb lépett, első udvarhölgyként fogadta a gratulációkat. Ugyanezen év közepén a Megyék Szépe Nemzetközi Szépségverseny Kaposváron tartott döntőjén – Tolna megyei lévén egyedülálló fegyvertényként – Somogy 2019 Királynőjeként a fejére került a legszebbnek járó korona.

Máig is részese, aktív és sok reményre jogosító szereplője a szépség­iparnak. Ott van a Miss Queen Hungary tíz, szemkápráztató finalistája között, ez a rangadó a járványveszély miatt még nem valósulhatott meg, de ami késik, nem múlik...

Borítóképünk: a szekszárdi Bors Flóra Anna rutinos indulóként oldott volt a tavalyi fotózáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában