Energetikai Technikum és Kollégium

2021.01.15. 11:48

Véradóbarát Munkahely elismerést érdemeltek

TN

Véradóbarát Munkahely elismerést kapott a paksi Energetikai Technikum és Kollégium. Az ezzel járó réztáblát Gulyás Katalin, a megyei Vöröskereszt igazgatója adta át Csanádi Zoltán igazgatónak és Boczek Katalin adminisztrátornak a Csengey Dénes Kulturális Központban – írta a TelePaks.

Az évente egy alkalommal adható elismerést a Magyar Vöröskereszt Tolna megyei Szervezetének javaslata alapján az országos szervezet jóváhagyásával nyerte el az Energetikai Technikum és Kollégium, csaknem egy évtizedes tevékenységéért.

Az intézmény évek óta ad helyet a véradásoknak, amelyeken magas számban vesznek részt diákok és dolgozók egyaránt.

A véradók száma évről évre egyre magasabb, átlagban nyolcvan fő jelenik meg az eseményeken, de volt olyan alkalom amelyen több mint száz fő vett részt – tájékoztatott Boczek Katalin, az intézmény adminisztrátora és a véradás szervezője.

– Véradásra, minden tizennyolcadik évét betöltött személy jelentkezhet. Egy alkalommal akár három élet megmentésére elég vért tudnak adni a résztevők, ezért is tartják elengedhetetlenek, hogy a diákok próbálják ki, és vegyenek részt a véradásokon – tette hozzá Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója.

– Intézményünkben fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalásra nevelést – emelte ki Csanádi Zoltán, a Paksi Energetikai Technikum és Kollégium igazgatója.

Hozzátette, ő maga is gyakran ad vért, ezzel ösztönözve a diákokat. A vöröskereszt az elmúlt évben a járvány miatt nem tarthatta meg a szokásos véradását az iskolában, emiatt az idei év márciusában szeretnék ezt pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában