Szépségverseny

2021.03.23. 17:30

Katona Henrietta a megye Tündérszépe

A 18 éves Katona Henrietta nyerte lapunk szépségversenye, a Tündérszépek 2021 megyei selejtezőjét. A győztes „udvarhölgyei” is szekszárdiak: Fláding-Nyilasi Kitti és Bors Flóra Anna személyében. Versenyünk közönségszavazásának győztese a simontornyai Csontos Petra lett.

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Tavaly december óta vártuk a 16-29 év közötti hölgyek jelentkezését a Mediaworks Hungary Zrt. népszerű szépségversenyére. A versenyzőkről készült fotósorozatokat – ezúton is köszönjük a helyszínt a Bodri Pincészet és Szőlőbirtoknak – február közepétől naponta láthatták a Tolnai Népújság és TEOL.hu hírportál olvasói, akik szavazataikkal támogathatták is kedvenceiket.

A versenykiírás értelmében március 22-én éjfélkor lezárult a Tündérszépek 2021 megyei selejtezője. A végeredményt egy szakmai zsűri döntötte el, melynek a Tolnai Népújság főszerkesztője, Finta Viktor mellett tagjai voltak a lapnak a verseny lebonyolításában résztvevő kollégái (Kalmár Klaudia újságíró, Mártonfai Dénes fotóriporter, Fekete László online-szerkesztő).

Az ítészek között volt két csinos, a maga területén sikeres fiatal hölgy is: Bodri Orsolya, a Bodri Pincészet ügyvezetője és Studer Ágnes, az Atomerőmű KSC Szekszárd válogatott kosárlabdázója. Szavazatuk leadásakor mindketten kiemelték, hogy az általuk továbbjuttatott lányok bájosak, mosolygósak, pozitív kisugárzásúak, önbizalommal teltek, ami mind elengedhetetlen egy szépségversenyen.

A zsűri tagjai által az első, második és harmadik helyre rangsorolt lányokat – összesen öten kaptak szavazatot – 10, 8, illetve 7 ponttal jutalmaztuk, a végső sorrend pedig a pontszámok összesítése nyomán alakult ki.

Ez alapján a Tündérszépek 2021 megyei selejtezőjét Katona Henrietta nyerte (52 pont). A 18 éves szekszárdi lány az I. Béla Gimnázium tanulója. Hét éve küzdősportol, szeret olvasni, táncolni és zenét hallgatni. A 165 centiméter magas lány – akinek kedvenc étele a tolnai halászlé, kedvenc itala pedig a szekszárdi vörösbor – azért nevezett a versenyre, hogy tapasztalatot és élményt szerezzen.

A megyei selejtező győztesének két „udvarhölgye” is szekszárdi és 25 esztendős: a második helyezett Fláding-Nyilasi Kitti (33 pont) első alkalommal indult, míg a harmadik Bors Flóra Anna (32 pont) már rutinos résztvevőnek számít a szépségversenyeken.

Csontos Petra
Fotó: Mártonfai Dénes

A Tündérszépek 2021 megyei selejtezőjének közönségszavazását a 19 éves simontornyai Csontos Petra nyerte 5.74-es tetszési index-szel, megelőzve a 20 esztendős dunaföldvári Vicsik Tündét (5.35) és a 17 éves dombóvári Varga Zsófi Rékát (5.17). A közönségszavazás győztese a szakmai zsűri által kiválasztott három hölggyel együtt a regionális fordulóba jutott.

Így folytatódik a verseny

A Tündérszépek 2021 szépségverseny március 26-án a regionális előválogatóval folytatódik, melyen Baranya, Somogy és Tolna legjobbjai, megyénként négy-négy hölgy (a zsűri által kiválasztott három tündér mellett a legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző) szépsége méretik majd meg.

Az április 6-ig tartó fordulóból a szakmai zsűri által kiválasztott három hölgy jut tovább az országos döntőbe, a közönség szavazatai alapján pedig a legmagasabb értékelést kapott versenyző a központi közönségszavazásba jut. Az április 8. és 14. között zajló szavazáson a hét régió közönségdíjasai méretnek meg a május 18-án megrendezésre kerülő országos finálé utolsó szabad helyéért.

Borítóképünkön: A Tündérszépek 2021 megyei selejtezőjét a szekszárdi Katona Henrietta nyerte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában