Online tájékoztató

2021.07.04. 12:00

Gerjenbe is érkeznek táborozó gyermekek

TN

– Már sokadik alkalommal mondhatom büszkén, hogy táborozó gyermekeket fogadhatunk Gerjenben – osztotta meg közösségi oldalán Romhányi Károly, Gerjen polgármestere. Online tájékoztatón köszönthették a résztvevőket a szervezők, Vincze Bálint természetfotós, dr. Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, Gáncs István a TEIT alelnöke, Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere, valamint Romhányi Károly.

– Kistelepülés lévén mindig nagy öröm számunkra, mikor a Duna-parti környezetünket választják kikapcsolódásra, pihenésre. Ezúttal egy fotóstábor otthona lehetünk, amelynek ideális helyszíne lehet a zöld környezetben található Gerjen. Fontosnak tartom, hogy óvjuk környezetünket, megőrizzük a természet szépségét, amihez tagadhatatlanul első lépés, hogy megismerjük azt.

Ha megismerjük értékeinket, felfedezzük élőhelyünk kincseit, sokkal inkább magunkénak érezzük azokat és figyelünk, hogy megőrizzük gyermekeinknek és unokáinknak. Az atomerőmű szomszédjaként felfedezhetjük, hogy a nukleáris létesítmény mellett milyen fajgazdag és ép környezetben élhetünk, amelynek megőrzéséhez nemcsak a környezetbarát energiatermelés járulhat hozzá, hanem mi magunk is. A fotósok kezében ott az igazi kulcs, hiszen saját szemszögükből mutathatják meg, mi vesz minket körül. Ahány lencse, annyi látásmód, annyi kép, amelyeket aztán egy kiállításon vagy albumban megcsodálhatunk – írta a polgármester.

Borítókép: Online tájékoztattak a táborról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában