utánpótlás-nevelés

2021.08.01. 16:09

Világbajnok horgász is járt az őcsényi egyesület táborában

Erdei Attila egyéni és csapat feeder világbajnok is felkereste az Őcsényi Horgász Egyesület gyerektáborát, ezzel is kifejezve azt, hogy értékeli azt a tevékenységet, így azt az utánpótlás-nevelést, mely a tábor egy hetében is megvalósult.

Szeri Árpád

2021.07.29 Őcsény. Őcsényben horgász tábort tartanak a héten. fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Összesen huszonöt, hat–tizenhat éves fiatal lehetett részese az egyhetes pecabotos kalandnak. Temesvári Tamás egyesületi elnök elmondta, hogy többen jelentkeztek, de a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) pályázatán nyert forrás, megtámogatva egyesületi pénzzel, ekkora létszám ellátását engedte meg. A hét végén zárult tábor ugyanis, a maga napi háromszori étkezésével, programjaival, szakértői közreműködésével ingyenes volt a résztvevő gyerekeknek.

– Naponta reggel nyolc óra körül érkeztek hozzánk a táborlakók, nemcsak Őcsényből, hanem Szekszárdról is, majd a különböző foglalkozásokat követően, délután négy órakor távoztak – folytatta az egyesületi elnök. – A fiatalokat megismertettük a horgászszerelék összeállításával, a horgászás tudnivalóival, majd valamennyien a gyakorlatban is igazolhatták tudásukat.

Ennek megfelelően a gyermekek rendszeresen horgásztak a tónál. A repülőtér melletti tavacskánál van remény és esély a szép fogásra. Az egyik ügyes ifjú például egy három kilogrammos pontyot akasztott meg. Szerdán úgy tűnt, hogy egyik társa rekordot állít be, ám a közel egy órán keresztül fárasztott uszonyos végül is leakadt a horogról.

Különleges teljesítményekkel azonban a bevezetőben említett Erdei Attila szolgálhatott előadásában. A világbajnok idén összességében több mint egy tonna halat emelt ki különböző horgászvizekből. Természetesen gyakorlatilag valamennyit visszaengedte természetes közegébe.

Borítókép: A fiatalok a reptér melletti kis tónál a gyakorlatban is bizonyíthatták a horgásztudásukat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában