Interjú

2021.10.03. 11:07

Tolna megye Tündérszépe örök emlékkel gazdagodott

Még nem volt nagykorú, amikor benevezett a Mediaworks szépségversenyére, aztán a 18. születésnapján készült fotókkal a Tündérszépek országos döntőjéig jutott. A szekszárdi Katona Henrietta vallja, abban a korban van, amikor meg kell ragadni minden alkalmat.

Fekete László

Fotó: MW

Ilyen alkalom volt a tavaly év végén indult Tündérszépek is, melynek hirdetését meglátva Heni az elsők között jelentkezett a megyei válogatóra. A fotózásra éppen a 18. születésnapján hívtuk be, és a jól sikerült portfólió a zsűri tetszését is elnyerte. A hét évig küzdősportoló fiatal hölgy kitartása kifizetődött: a regionális fordulót is sikerrel véve Tolna megyét képviselhette az országos döntőben. Addig persze újabb kaland és kihívás várt rá az augusztusi, siófoki felkészítő táborban…

– Nagyon izgatottan vártam, hogy találkozzam a mentorokkal, megismerhessem a lányokat – kezdte Katona Henrietta. – A döntőbe jutott lányok mindegyike nagyon nyitott volt. Egy igazán összetartó társaság jött össze, rivalizálásnak, féltékenységnek nyomát sem láttam. Együtt küzdöttük végig a feladatokat – volt belőlük elég. Reggel héttől egymást érték a programok, a döntőre felkészítő foglalkozások, és éjfél előtt ritkán kerültünk ágyba. Fizikailag és lelkileg is megterhelő volt, hogy folyamatosan „topon” kellett lennünk, egy pillanatra sem lehetett leengedni.

– Azért kellemes emlékeket is őriz a siófoki napokról?

– Persze, többet is. A sminkelés az egyik „szerelmem”, így nagyon boldog voltam, hogy a táborban profi sminkmesterek kezei közé kerülhettem, és még néhány trükköt is elleshettem. Önbizalomnövelő volt a Balatonnál eltöltött idő: sokkal magabiztosabban mozgok, beszélek, jobban odafigyelek magamra. Szerintem így van ezzel a többi lány is, akik közül néhánnyal jobban is összebarátkoztam. Köztük a Somogy megyét képviselő Bíró Boglárkával, aki a királynő első udvarhölgye lett.

– A szeptember 20-i döntőre is szívesen gondol vissza?

– Abszolút, pedig elég fárasztó volt... Reggel 7 órától fodrászok és sminkesek vették kezelésbe a lányokat, majd délben főpróbát tartottunk. A finálé 15 órakor kezdődött, bikiniben és estélyi ruhában mutattuk meg magunkat a zsűri előtt.

– Nagyon izgult?

– Nem, inkább csak egészséges drukk volt bennem. Úgy voltam vele, hogy beleadtam mindent a felkészítő táborban, már csak élvezni akartam a döntő minden percét. Végig mosolyogtam, és közben arra gondoltam, amit Kocsis Korinna szépségkirálynő, a verseny egyik mentora tanácsolt: csak hagyjam, hogy átjárjon az érzés és éljem meg a pillanatot.

– Nem volt csalódott az eredményhirdetéskor?

– Ugyan miért lettem volna. Ezernél is több lány közül jutottam a 22-es döntőbe, már a finálé előtt nyertem. A Tündérszépek egyik támogatója, egy biokozmetikai cég képviselője megkeresett egy közös munka lehetőségével, aminek nagyon örültem. Az egész verseny fantasztikus élmény volt, örök emlék marad – mondta zárásként az I. Béla gimnázium végzős diákja, aki egyetemi tanulmányai mellett szívesen modellkedne is. Hiszen most van abban a korban, amikor minden alkalmat meg kell ragadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában