Hetven évvel ezelőtti körséta

2022.02.06. 09:33

„Kellemes meleg árad a szekszárdi Béke étterem söntésében”

A vendéglői körséta egykoron mondhatni önálló újságírói műfaj volt. Archívumunkban is több írás található arról, hogy milyen személyes tapasztalatokat szereztek néhai kollégáink egy-egy ilyen helyszíni bejárás alkalmával.

Szeri Árpád

A Dicső Vendéglő Dombóváron 1934-ben Fotó: Fortepan / Erky-Nagy Tibor

Közel hetven évvel ezelőtt a Tolnai Napló munkatársa a megyeszékhely vendéglátóipari egységeinek felderítésére vállalkozott. „Kellemes meleg árad a szekszárdi Béke étterem söntésében” – állapította meg az első állomáson. A vasúti vendéglőben viszont más kép fogadta. 

„A vendégek fűtés híján nagykabátban melegszenek.” A Dísz téri cukrászda sem kapott előkelő osztályzatot. „Kicsi a választék a cukrászsüteményekben. A cukrászok tojás hiányára panaszkodnak, ami arra enged következtetni, hogy a vállalat vezetői nem használják ki eléggé a helyi beszerzési lehetőséget.” A Szabadság Szálló zárta a sort, lesújtó hírrel. „Október 31-én történt, hogy az egyik felszolgáló megdézsmálta felszolgálás közben a vendég által rendelt libaaprólékot.” Igaz, legyünk méltányosak, ez a közlés nem személyes élményből származott. 

Olvasóinktól viszont azon vendéglátóhelyekre kérünk javaslatot, amelyek kedvesek a szívüknek. Törzs­hely 2022 játékunk első szakasza a TEOL.hu oldalon február 14-ig tart. Nevezni akár vendégként, akár tulajdonosként is lehet. A jelöléseket három kategóriában (megyeszékhely, város, község) várjuk. A nevezéshez nincs más dolga, mint az oldalunkon kitölteni a jelölési űrlapot, és feltölteni egy, a helyről készült képet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában