Gaming Expo

2022.03.06. 16:00

Megelevenedett a Csillagok háborúja Szekszárdon

Vasárnap egész nap várták a gaminggel, e-sporttal ismerkedni vágyókat Szekszárdon, a városi sportcsarnokban, ahol a Csillagok háborúja ikonikus figuráival is lehetett találkozni. 

Brunner Mónika

Nem lehet elég korán kezdeni. Szekszárdon járt a Gaming Expo roadshow. (Fotó: Makovics Kornél)

Az Országos Gaming Expo (OGEX 2022) az első olyan országos gaming rendezvénysorozat, amelyet két hónapon keresztül az egyes megyeszékhelyeken rendeznek meg. A gaming roadshow lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy kipróbálja magát a különböző videójátékokban, társasjátékokban, videó játékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban.

A rendezvény szórakoztató és szakmai részéről műsorvezetők, e-sport szakértők és influencerek gondoskodtak vasárnap Szekszárdon is. Az Országos Gaming Expo főszervezője az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla). Csanda Gergely, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) alelnöke, az országos gaming rendezvénysorozat projektvezetője lapunknak elmondta, hogy több mint száz programelemet hoztak Szekszárdra. 

Kiemelte, hogy autószimulátoraik igazi ritkaságok, olyan szettek, amelyek segítségével a virtuális autóversenyzők edzenek. A virtuális valóságot megteremtő VR eszközök és szoftverek a reflex, a szenzomotoros képességek fejlesztésében hoznak áttörést. A Csillagok háborúja roadshowjuk részeként lézerkardos jedikkel is találkozhatott a közönség a szekszárdi sportcsarnokban. 

– Igyekeztünk az eszenciát elhozni a gaming piac újdonságai közül. A legtöbb játékon nincs korhatár, de ragaszkodtunk ahhoz, hogy a tizenkét év alatti gyermekek csak nagykorú felügyeletével látogathassák a rendezvényt. A gamingnek számtalan pozitív tulajdonsága van, tud impulzusokat adni, ki lehet vele kapcsolódni. Az online játékok során már természetes, hogy a világon bárkivel kapcsolatba tudunk lépni angol nyelven. Ha az ember felelősségteljesen játszik, akkor a gaming nagyon jó dolog tud lenni az életében – tette hozzá Csanda Gergely alelnök, projektvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában