Kuba Est

2022.04.15. 18:00

Kóstolót kaphattunk a karibi hangulatból

Kuba került a fókuszba Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának szerda esti rendezvényén.

Sz. L.

Buda Réka fotókiállításának megnyitója a szekszárdi egyetemi karon (Fotó: Mártonfai D.)

Az est egy kiállítás megnyitásával kezdődött: Buda Rékának, az egyetem Nemzetközi Igazgatósága munkatársának kubai útján készült képeit kerültek a falakra. A tárlatot dr. Zádori Iván a PT KPVK dékánhelyettese és dr. Tarrósy István, a PTE nemzetközi igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tarrósy professzor elmondta, 110 ország ötezer külföldi hallgatója tanul a 22 ezres pécsi egyetemen. Az igazgatóság többek között nemzetközi hónapokat, nemzetközi évadot szervezve hozza közelebb egymáshoz a különböző kultúrák képviselőit. Ennek a sorozatnak egyik állomása ez a Szekszárdon rendezett Kuba Est.

A kiállításmegnyitót élménybeszámoló is követte. Buda Réka, aki a latin táncok (kubai salsa, bachata, timba, reggaetón) szerelmese, két hetet töltött a karibi szigetországban. Az ottani sajátos életérzés, hangulat - a régi autókkal és a szivarral - életre szóló élményt nyújtott számára – mondta. Az élményeket pedig nem csak szavakban adta át: volt táncbemutató, karibi étel-italkóstoló és fényfestés, az est pedig és közös tánccal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában