Turizmus

2022.09.12. 16:20

Tamási térsége számtalan csodát rejt

Változások történtek a turisztikai tájékoztatásban Tamásiban – tájékoztatta lapunkat a DámPont munkatársa, Réti Nikolett.

TN

A DámPont Tamási büszkesége. A képen Porga Ferenc polgármester (Fotó: Gazsó R.)

Mint megtudtuk, a strand melletti Tourinform iroda augusztus végével az idei évre bezárt, innentől a turisztikai információs szolgáltatás is a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban történik, ahol szeptember 1-jétől két turisztikai munkatárs, Réti Nikolett és Németh Krisztina várják a látogatókat. Az intézmény szeptemberben szerdától vasárnapig naponta 10 és 18 óra között tart nyitva.

A fürdő részleges működése, illetve a hamarosan kezdődő fejlesztés rávilágított arra, hogy szükséges, hogy a város turisztikai kínálata minél szélesebb körű legyen, hogyha egy programelem kiesik, akkor is legyen miért Tamásiba látogatnia, illetve itt maradnia a vendégeknek – fogalmaz, hozzátéve, erre a városban elsősorban az öko- és aktív turisztikai kínálat fejlesztésével vannak kiváló lehetőségek. Mint írja, ennek jegyében indították el augusztus közepén az Instant Túrák Tamási Térségében (ITTT) pecsétgyűjtő programot. A DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban már megtalálható az ITTT pecsételős program első füzete, amely által újabb térségfelfedező programok válnak elérhetővé. 

– Tamási térsége számtalan természeti és épített csodát rejt magában, amelyekről kevés szó esik. Célunk, hogy az idelátogató vendégek megismerjék és felfedezhessék ezen értékeket, és a későbbiekben tökéletes kirándulásként tekintsenek vissza rá. Túrafüzeteinket úgy alkottuk meg, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá leginkább passzoló útvonalat és attrakciókat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában