Favorit illatok

2022.10.19. 20:00

A háború népszerűbbé tette a parfümöket

Az ukrán-orosz háború, a koronavírus-járvány azt is előhozta az emberekből, hogy szeretnének egyre jobb illatúak lenni. A parfümöktől ugyanis jobb kedvre hangolódnak.

Brunner Mónika

Egy-egy új illat akár a szerelmet is újjá varázsolhatja a párok életében (Illusztráció: Shutterstock)

A Tolna megyei lakosság elégedettségi mutatói, jólétet érzékelő hangulata függ attól, hogy használnak-e parfümöket. Próbálgatják az illatokat, képesek akár kisebb illatfelhőben vonulni a munkahelyükre, a boltba, és akár napközben is frissítik magukat kedvenceikkel. 

Réginé Debreczeni Gabriella szekszárdi parfümüzlet tulajdonos lapunknak elmondta, hogy a világpolitikai és egészségügyi helyzet okozta gazdasági válság ellenére növekedett a vásárlási kedv a parfümök tekintetében. Mindenki jobban érzi magát jóillatúan, sőt, az emberek határozottan igénylik is a különféle illatokat, mert nem szeretnének több társadalmi szintet lefelé csúszni.

A parfümválasztási szokásaikra nagy hatással vannak a reklámok, abszolút favorit a méregdrága Chanel, aztán a Givenchy, a Giorgio Armani, a Gucci, a Jimmy Choo, a Lancome, a Paco Rabanne, az Yves Saint Laurent, a Valentino, a Versace illatok, keresik a Carolina Herrera, a Hugo Boss üvegcséket. 

– Az év vége legnagyobb favoritjai az édes illatok, amelyekkel egy kis boldogságot lehet csempészni a mindennapokba, örömöt okozni önmagunknak és a környezetünknek. Ennek az illatjegynek az egyik jeles képviselője Ariana Grande amerikai énekesnő, akinek a parfümjei szintén kedveltek a Tolna megyei vásárlók körében – tette hozzá Réginé Debreczeni Gabriella parfümüzlet-tulajdonos. 

– Az emberek szeretik, ha az illat velük van, sőt, vannak, akik az utánzattal elégedettebbek, mint az eredetivel. A vásárlói szokások sokrétűek ugyan, ám az már most látható, hogy a közelgő ünnepek alkalmával sokan tervezik, hogy a szeretteiket parfümökkel ajándékozzák meg – tette hozzá.

Testünk működésének összefüggései

Az idei év egyik jelentős kötete Philipp Dettmer: Immun - A rendszer, amely megóv minket című könyve, amely az emberi test működését tárja fel közérthető módon. A könyv "Az élet építőköveinek illata" című fejezetében az szerepel, hogy a baktériumok büdösek. „Pusztán azáltal, hogy élnek és a dolgukat végzik, a mikroorganizmusok mondhatni, fehérjéket és más salakanyagokat izzadnak, amelyeket érzékelhet az immunsejt receptora, és így a szag elárulja a kórokozó jelenlétét. Bármennyire is jó volna a baktériumnak, ha megszabadulhatna ezen árulkodó nyomtól, tökéletesen nem képes rá".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában