Podcast

2022.10.20. 14:40

A halas vállalkozó, aki kafferbivalyt lőtt

Sz. Á.

Czikk Lászlóval (jobbról) a Teol.hu podcast szerkesztője, Szeri Árpád beszélgetett (Fotó: TN)

Jó napot kívánok és kösz a halakat! Douglas Adams sci-fi írót plagizálva így is üdvözölhetnénk a teol.hu. harmadik podcast műsorának vendégét, Czikk László vállalkozót. A Varsádon élő, országos hírű haltenyésztőt Valóra vált álom című önéletrajzi könyve megjelenése alkalmából mutatjuk be a hallgatóknak.

Czikk László elmondja, hogy miért érezte fontosnak emlékeit megörökíteni; szó lesz ifjú éveit átfogó rockzenész karrierjéről; arról, hogy miért írt nullás dolgozatot csak azért, hogy ne vegyék fel az erdészeti középiskolába; beszél arról, hogy mégis miképpen lett erdész és ez a létforma máig meghatározza életét; vadászpuskával a kézben eljutott Tanzániába, ahol eddig egyetlen Tolna megyei vadászként elejtett egy kafferbivalyt; végül az is kiderül, hogy az erdő-mező vadjai miatt miért választotta a halakat, és ennek köszönhetően hogyan tett szert országos hírnévre.

A könyvből – melynek bemutatóját október 20-án, 17 órától tartják a megyei könyvtárban – kedvcsinálónak álljon itt egy rövid részlet: „Sokan úgy gondolják, hogy az első nyitás vagy tóépítés napjáén révbe értem, pedig az izgalmak java ezután jött csak. Mindenünkre jelzálog került. Hatszor rendeltek el végrehajtást ellenem. Évekig egy dinamitosládán éreztem magam, s alattam szüntelenül parázslott, füstölgött a kanóc. (...) Még így visszagondolva is fantasztikus, hogy mi mindenen mentem keresztül az elmúlt tizenöt évben.”

A Teol.hu podcast csatornájának harmadik adása ide kattintva hallgatható meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában