Helyi életstílus

2022.11.01. 17:45

Érdemes elnyújtani a probiotikum kúrát

Itt van az ősz, a betegségek melegágya. Sok lázzal járó, gyulladásos betegségnél az egyetlen megoldást az antibiotikum kúra jelenti, ami teljesen felborítja bélflóránkat.

Farkas Eszter

Antibiotikumok szedése közbe és után fontos lehet a probiotikumok fogyasztása (Fotó: Shutterstock)

Dr. Koós Krisztina, gasztroenterológus hívta fel figyelmünket, fontos ügyelnünk bélflóránk egészségére, azonban nem elég csak a kúra alatt szedni a probiotikumokat.

– A betegeimnek mindig kiemelem, hogy nagyon fontos a probiotikumok vagy élőflórás tejtermékek fogyasztása nemcsak az antibiotikum kúra alatt, de az azt követő minimum két hónapon át – emelte ki a szakember. Van olyan tanulmány is, ami ezt az időszakot egészen fél évre is kitolja.

A gasztroenterológus elmondta az antibiotikumok bevezetésével a páciensek mindig kaptak gombaellenes szert is, mivel például a penicillin – a Penicillium Notatum - a penészgomba terméke, később, felnőttkorban komoly gombás fertőzéseket is okozhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában