Csempészáru

2024.04.30. 09:52

Két raklapnyi hamis ruhát rejtett a bolgár kamion

Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei – írja közleményében az adóhatóság.

Teol.hu

Fotó: NAV

A pénzügyőrök az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán állítottak félre egy bolgár kamiont, hogy alaposan szemügyre vegyék rakományát. Megérzésük nem volt hiábavaló, hiszen elsőre kiszúrtak két raklapnyi árut, ami a fuvarokmányokon nem is létezett. Alig néhány perccel a kontroll után kiderült, hogy a fekete fóliába csomagolt raklapokon több mint ezernégyszáz világmárkát viselő ruha rejlik. 

A Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Guess, Nike feliratok és a termékek silány minősége szinte azonnal elárulta, hogy azok mindegyike hamisítvány. A pólókat, kabátokat, melegítőket a jogtulajdonosok képviselői is megvizsgálták és megállapították, hogy azok valóban hamisítványok, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr azonnal szabadkozott, hogy a dobozok tartalmáról nem tudott.

A járőrök összesen 1426 darab hamis ruhát vontak ki a forgalomból, melyek több mint harmincmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában