Rendészet

2022.12.21. 19:10

Lézerlövészetben mérték össze tudásukat a diákok

Első alkalommal hirdetett lézerlövész versenyt a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium a Tolna megyei rendészeti oktatást végző középiskolák körében.

TN

Fotó: TMSZC

A versenyt december 20-án Szekszárdon, az Ady középiskola tornatermében bonyolították le. Az erőpróbára minden iskola legfeljebb két, háromfős csapattal nevezhetett.

Az év végi megmérettetés két versenyszámot foglalt magában. Az egyik szám során a versenyzők nyíltirányzékú lézerpuskával 10 méterre lévő célra, álló testhelyzetben, feltámasztás nélkül adtak le kétszer tíz értékelt lövést. A szituációs lőgyakorlat alkalmával a lézerpuskával tereptárgyakból képzett akadályok mögül lőttek célba, időre. Minden akadály mögül egy célt kellett eltalálni, ötször három lövést adhattak le a célokra. 

Négy csapat mérkőzött meg: az Ady Endre Technikum rendészeti és honvéd kadét képzését képviselte egy-egy gárda, valamint a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nevezett két trióval. A fiatalok a verseny során gyakorolhattak, megmérettethették magukat, megismerhették egymást. Várhatóan nem utoljára volt erre lehetőségük ezen keretek között, hiszen Juhász Gábor igazgató elmondta, szeretnék tavasszal is megismételni a versenyt, több résztvevővel, és immár a szabadban.

Juhász Gábor, az Ady iskola igazgatója adta át az okleveleket a csapatverseny dobogósainak (Fotó: TMSZC)

Célba lövésben egyéniben Fekete Lilla (Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium) győzött, megelőzve Zsiga Leventét és Barna Tamást (mindkettő Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium). Csapatban a Csapó II. triója végzett az első helyen, a Csapó I. csapata és az Ady Rendészet előtt.

Szituációs lövészetben egyéniben Balázs Botond (Ady) bizonyult a legjobbnak, mögötte Zsiga Levente és Barkóczi Valentina (mindkettő Csapó) zárt. A csapatversenyt ismét a Csapó második csapata nyerte, megelőzve az Ady Kadét és Rendészet trióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában