2022.12.28. 16:20
Megjelent a Vidék Íze magazin legújabb száma
Mától kapható az újságárusoknál a legfrissebb szám, sok-sok téli recepttel. Találnak benne egy remek disznótoros vacsoramenüt, többféle lencsés ételt, lassan készülő húsleveseket, szilveszterre többféle pogácsát.
Eljött a disznótorok ideje, most célszerű és biztonságos a sertés házi feldolgozása. (Fotó: videkize.hu)
Eljött a disznótorok ideje, most célszerű és biztonságos a sertés házi feldolgozása. A segédkezők munkáját a friss húsokból készülő lakomával háláljuk meg: izgalmas toros vacsorát főztünk, kétféle tartalmas levessel, pecsenyékkel, édes káposztás buktával.
Az újévi lencséhez nem szokványos recepteket adunk, a gyakran készített leves és főzelék helyett érdemes ezeket is kipróbálni. Főztünk több igazi nagy húslevest, mindegyik több órán át fő a tűzhely sarkán, de hát mikor is készítenénk ezeket, ha nem ilyenkor.
A vendégváró rovatban a budajenői Öregház Éttermet mutatjuk be, ahol főként a sváb és az erdélyi konyha ételei szerepelnek.
Forrás: videkize.hu