Szezonális receptek

2022.12.28. 16:20

Megjelent a Vidék Íze magazin legújabb száma

Mától kapható az újságárusoknál a legfrissebb szám, sok-sok téli recepttel. Találnak benne egy remek disznótoros vacsoramenüt, többféle lencsés ételt, lassan készülő húsleveseket, szilveszterre többféle pogácsát.

TEOL

Eljött a disznótorok ideje, most célszerű és biztonságos a sertés házi feldolgozása. (Fotó: videkize.hu)

Eljött a disznótorok ideje, most célszerű és biztonságos a sertés házi feldolgozása. A segédkezők munkáját a friss húsokból készülő lakomával háláljuk meg: izgalmas toros vacsorát főztünk, kétféle tartalmas levessel, pecsenyékkel, édes káposztás buktával. 

Az újévi lencséhez nem szokványos recepteket adunk, a gyakran készített leves és főzelék helyett érdemes ezeket is kipróbálni. Főztünk több igazi nagy húslevest, mindegyik több órán át fő a tűzhely sarkán, de hát mikor is készítenénk ezeket, ha nem ilyenkor. 

A vendégváró rovatban a budajenői Öregház Éttermet mutatjuk be, ahol főként a sváb és az erdélyi konyha ételei szerepelnek. 

Forrás: videkize.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában