Horgászat

2023.01.15. 12:00

Jók a fogási esélyek a Balatonban

Jutott hal bőven a Balatonba 2022-ben: március 11 és december 22 között szervezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a balatoni és kis-balatoni haltelepítéseket.

Likebalaton.hu

Bőven került hal a Balatonba (Forrás: likebalaton.hu)

— Összesen 126 fuvarral 13 026 kilométert megtéve, 37 helyszínen végeztünk haltelepítést — mondta el Nagy Gábor. A társaság horgászati ágazatvezetője hozzátette: éves szinten 300 tonna vegyes 2–3 nyaras korú ponty szerepel a telepítési kötelezettségünkben, ezt sikerült túlteljesíteniük, 305,632 tonna ponty került a tóba. Egynyaras süllőből, előnevelt csukából, compóból, kősüllőből, harcsából és balinból is bőséggel került a Balatonba.

Tavaly a megszokottnál kevesebb helyen zajlottak haltelepítések a magas üzemanyagárak, a megnövekedett szállítási költség és a Balaton alacsony vízállása miatt. Kevesebb helyen telepítettek, de a haljelölések azt mutatják, hogy az állomány az élőhelyi és táplálékviszonyok alapján oszlik el a tóban, nem pedig a haltelepítések helye szerint — emelte ki Nagy Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában