Hagyományőrző ünnep

2023.01.20. 12:16

Kurultaj: augusztus 4. és 6. között rendezik meg a VII. Ősök Napját

Augusztus 4. és 6. között rendezi meg a VII. Ősök Napját az eddig megszokott helyszínen, Bugacon a Magyar-Turán Alapítvány által életre hívott Magyar-Turán Szövetség – írta meg a BAON.

TEOL

Bús Csaba / achív felvétel

A közlemény szerint a Kurultaj mellett a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe, ahol a hagyományőrző csapatok mellett a Kárpát-medence minden vidékéről érkező magyar közösségek együtt ünnepelnek, és méltósággal emlékeznek nagy, közös történelemformáló őseikre. 

A magyar társadalmi élet és ünneprend egyik régi hiányossága és adóssága, hogy nem volt egy olyan ünnepünk, amikor a magyarság legnagyobb valós őseiről (Árpád vezérlő nagyfejedelem, Atilla nagyfejedelem), az ő történelemformáló szerepükről (Honfoglalás) és a magyarságot megtartó tetteiről (Pozsonyi csata) emlékezik meg közösen, méltósággal az egész nemzet – fogalmaznak a szervezők a tájékoztatójukban. 

Az Ősök Napja ünnepség révén 2011 óta, kétévente, minden augusztusban méltó emléket állít Atilla hun nagyfejedelemnek, Árpád vezérlő nagyfejedelemnek, a hun, avar és honfoglaló magyar ősöknek tiszteleg a honmegtartó Pozsonyi csata hősei, és minden időkben a hazáért életüket áldozó magyar hősök emléke előtt. A rendezvény 2023-ban, augusztus első hétvégéjén valósul meg, amelynek főpróbái a résztvevő csapatok részére már augusztus 3-án, csütörtökön elkezdődnek. 

További részletek a BAON.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában