Igazi kincs

2023.01.05. 08:56

Németország legtisztább tavánál zárta az óévet a szálkai énekes

A Königssee Németország legtisztább tava, ivóvíz minőségű víztömegével igazi kincs, amire nagyon vigyáznak – írja Facebook posztjában Révész Sándor.

TEOL

Fotó: Révész Sándor/Facebook

Mint írja, víz közelében, különösen ha a révészkedés professzionális rejtelmeibe is bepillantást nyerhetek, nagyon figyelni kezdek; és ez így történt 2022. 12. 30.-án a németországi Berchtesgaden festői fekvésű taván, a Königsseen utazva is.

A több mint egy órás út alatt, a kapitány elbeszélését figyelmesen hallgattam, aki a tó "erényeiről" mesélt, miszerint: a tó 8 kilométer hosszú, legszélesebb pontján 1250 méter széles, átlagosan 120 -140 méter mély, a legmélyebb pontja 200 méter.

A Königssee Németország legtisztább tava, ivóvíz minőségű víztömegével igazi kincs, amire nagyon vigyáznak. 1909 óta elektromos meghajtású hajók közlekednek, hogy ezzel is garantálják a tó nyugalmát és tisztaságát.

A tó meredek sziklafalú hegyek karéjában fekszik, melyek közül a Watzmann a legmagasabb (2713 m.), de tekintélyes a Steinernem Meer és a Hagengebirge hegy is, mely hegyóriások között, fjordszerűen helyezkedik el a Königssee.

Az Echowand (visszhangfal) mellett elhaladva a kapitány megszólaltatott egy trombitát, amire gyönyörű tiszta visszhanggal felelt a kőtömeg; de szemet gyönyörködtető a Königsbachfall (Királypatak) vízesés is, mely 1600 méter magasságban a Hagen hegyégben ered, és onnan alázúdulva nyújt páratlan élményt – írja élménybeszámolójában az énekes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában