Köszönőlevél

2023.01.26. 11:39

Paksi házuk előtt hozta világra édesanyja a kis Adélt

Kedves sorokat kaptak a napokban az Országos Mentőszolgálat munkatársai akik tavaly ősszel, nem éppen szokványos módon, egy Arany János utcai ház előtt a mentőben világra segítették a paksi család második gyermekét, a kis Adélt.

Gazsó Rita

– A tavalyi év legnagyobb csodája számunkra a kislányunk születése volt. Adél nagyon sietett közénk, és világrajöveteléül nem szokványos módot választott: itthon, a ház előtt született meg a paksi mentősök kezei között. Hálásak vagyunk nekik azért, hogy mindkettőnkre vigyázta és azért is, mert az ellátás mellett lelkileg is olyan támogatást nyújtottak, amivel korábban a szülőszobán sem találkoztam – írta köszönő levelében Mészárosné Csapó Zsuzsanna.

Fotó: TelePaks

A paksi édesanya szerint Adél nagy súllyal és rövid idő alatt érkezett, a mentősök szakmailag is a maximumot nyújtották, de lelki jelenlétük és biztatásuk is kellett ahhoz, hogy mindketten jó egészséggel, komplikáció nélkül essenek túl a szülésen. A baba egy-két óra alatt, egészségesen, több mint négy kilogrammos súllyal jött a világra, mostanra hat és fél kiló, és édesanyja szerint szépen fejlődik. 

A kismama terhességének 38. hetében járt szeptember végén, amikor egy este kisfiát vacsoráztatta, és hirtelen erős fájások törtek rá. Gyorsan felhívta a férjét, de mire az amúgy közeli atomerőműből hazaért, már elfolyt a magzatvíz és gyakorlatilag megindult a szülés. Arra sem maradt idő, hogy gyorsan a szekszárdi kórházhoz hajtsanak, ezért azonnal hívták a mentőket. 

– Adél rendkívül gyorsan érkezett, így anyának és apának nemhogy a kórházig, de az utcaajtóig is alig volt ideje elérni. A kis hölgy a szupergyorsan érkező mentőautóban született meg – emlékezett vissza a nem mindennapi élményre. Az anyuka hétköznapi hősöknek nevezte a paksi mentősöket, akik az ellátás során olyan lelki támogatást nyújtottak ebben a szokatlan és extrém helyzetben, amilyen biztatással, kedves és erőt adó szavakkal az ember lánya ritkán találkozik – fogalmazott, köszönetet mondva a mentősök helytállásáért. 

Bor János, az egyik aznap szolgáló mentős, akinek két gyermeke és két unokája van, azt mondta, hogy az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni, ezért is szép a mentős szakma. 

– Hála és köszönet nekik és a szekszárdi kollégáknak is, akik épségben a kórházba szállították a babánkat – mondta Zsuzsanna, aki köszönőlevelét egyfajta figyelemfelhívásnak is szánta. – Ha valaki mentőt lát az úton, figyeljen rájuk egy picit, egy pillanatra gondoljon hálával rájuk – hangsúlyozta a TelePaksnak az immár kétgyermekes édesanya. – A mentős életet ment, és olykor egy új élet születik a kezei között. Vedd észre a mentőt – figyelmeztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában