Óévbúcsúztatók

2023.01.04. 07:00

Vidéken is állt a bál Szilveszterkor

Nemcsak vármegyénk városaiban búcsúztatták az óévet zenés-táncos rendezvénnyel, a vidéki fiatalok is sok helyen szerveztek maguknak bált. Utánajártunk miként ünnepeltek a kisebb falvakban.

Farkas Eszter

Kakasdon, a Faluházban is sokan búcsúztatták az óévet (Beküldött fotó)

Kismányokon a helyi fiatalok szervezték meg az óév búcsúztató ünnepséget, már elővételben elkelt az összes jegy.

– Egy évvel ezelőtt született meg bennünk a szilveszteri bál ötlete. A Sanzon zenekar frontemberével, Balog Péterrel októberben kezdtük a szervezést. A Kismányoki művelődési ház piciny volta végett úgy döntöttünk, hogy jegyeket kizárólag elővételben árusítunk majd. Nagy volt az érdeklődés, a jegyek pár hét alatt elfogytak. A szilveszteri, ünnepi vacsorát a hidasi étterem biztosította. Jó hangulatban búcsúztatták együtt az óévet a falubeliek, elszármazottak és környékbeliek. A Sanzon Band hajnalig húzta a talpalávalót. A zenekar színes repertoárjának köszönhetően mindenki jól érezte magát – tájékoztatta lapunkat Orbán Zsanett szervező.

Szilveszteri bál Kismányokon (Beküldött kép)

A Kölesdi Közéleti Egyesület szervezte idén is az óév búcsúztatót a községben, tudtuk meg Greifenstein József polgármestertől.

– Mindig a közéleti egyesület szervezi a szilveszteri bált, és retro stílusú zenéket játasznak. Az idei évben Wittmann Csaba gondoskodott a jó hangulatról. Körülbelül százan jöttek el a helyi sportcsarnokba. Idén már hatodik alkalommal szervezték meg a programot, ami batyus jellegű volt és egészen hajnalig tartott a mulatozás.

Kakasdon is megtelt a Faluház. Schellné Simcsik Orsolya polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy minden évben más civil szervezet kapja meg a lehetőséget a szilveszteri bál szervezésére.

– Vetésforgó szerűen adunk lehetőséget minden évben a civil szervezeteinknek a szilveszteri bál szervezésére, és az idei évben a helyi sport egyesület szervezhette azt meg. Ez azért is egy kiváló lehetőség, mert ilyenkor a terembérletért nem kell fizetniük, tehát szinte tiszta haszonhoz juthatnak. Batyus bál volt idén is, és a Cocktail zenekar gondoskodott a kiváló hangulatról. Hajnali négy óráig voltak leszerződtetve, de még fél órát ráhúztak a társaság kedvéért – mondta el a polgármester.

Kakasdon a Cocktail zenekar gondoskodott a kiváló hangulatról (Beküldött fotó)

Bonyhád-Börzsönyben már november végén elkelt minden jegy a szilveszteri batyus bálra. A szervező Csobot Péter elmondta, a Hangulat zenekar idén is nagy sikert aratott, már most hatalmas az érdeklődés a következő – februári farsangi– báljukra, ahol szintén ez a zenekar fog muzsikálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában