A frufru újra divat

2023.02.28. 11:24

Ezek a legtrendibb hajviseletek most Tolnában

A haj örök, a hajviseletekkel divatot is teremtünk. Tolna városának fodrászataiban lapunknak elmondták, hogy a nők a szőkítésért vannak oda, a fiatalabbak a balayage és ombre stílusú frizurákat imádják, az idősebbek köreiben pedig a sötét színek hódítanak, mert azok jobban takarják az ősz hajat.

Brunner Mónika

A nők imádnak fodrászhoz járni (Illusztráció: Shutterstock)

Az egyik tolnai fodrászatnál lapunknak elmondták, náluk, ahogy a hölgyek idősödnek, egyre rövidebb hajat választanak, és meglepődnek, hogy mennyivel jobban áll nekik. Rájönnek, hogy sokkal előnyösebb a számukra, fiatalítja őket, pláne, ha még világosabb hajszínt is választanak. Hiszen köztudott, hogy a sötét haj markánssá teszi az arcot, a szőke pedig lágyítja. Hozzátették: Tolnában kedvelt még a rövidre vágott haj hosszú frufruval. 

A fiatal férfi közösség Tolna városában a Depeche Mode rockzenekar alapító tagjának, Martin Gore zeneszerzőnek a frizuráját kéri. Ez a frizura olyasmi, mint Azahriah ismert magyar énekes hajviselete, akinek a zenéjét is nagyon szeretik, ő tehát a Tolna vármegyei hajdivat egyik jeles képviselőjeként is népszerű. A férfiak daueroltatják a hajuk tetejét, és alulról felnyíratják. A fodrász elmondta, hogy tízből heten úgymond nullásra nyíratják fel a hajukat, míg régen a három milliméter hosszú férfihaj volt a kedvenc. 

Egy másik tolnai fodrászatnál elmondták, hogy a férfiaknak mindegy, hogy tél vagy nyár van, a lényeg az, hogy felnyírt hajuk legyen. A nők körében egyaránt kedvelt a rövid és a hosszú frizura is. A rövidet ugyanis gyorsan meg tudják szárítani, bekócolni, a hosszú hajat pedig lazán össze tudják fogni. Az idős hölgyeknél a szőke melírozott vagy egyszínű rövid haj, a fiatal nőknél az ombre és a balayage stílusú hajak, a napszítta hatás elérése a lényeg. 

Az egyik dombóvári fodrászattól megtudtuk, hogy a hölgyek körében a szőke hajszín a kedvenc, azon belül is a bézs színű, de sokan szeretik a hidegszőke színeket is. A hajhosszúság tekintetében a nőknél a félhosszú a divat. A férfiak Dombóváron az átlagos férfihajviseleteket kedvelik, egyáltalán nem festetik a hajukat, elfogadják, ha elkezdenek őszülni. 

A 2023-as hajtrendek közé tartozik a pillangó hajvágású haj, amelynek lényege, hogy a haj felső rétegeit rövidre vágják és ezzel a fej felső részén dúsabb hatást adnak a hajnak. Tehát: felül rövid, alul hosszabb. A körülbelül az áll vonaláig érő bobfazonú puhán vágott frizurák idén is népszerűek. A hosszú, réteges frizurák is divatosak. 

A Chanel-hajvágás lényege, hogy a haj hosszúsága közvetlenül a váll alá esik, de nem egy egyszerű vágás, hanem lehet réteges vagy hosszabb oldalhosszúságokkal rendelkező. A polip hajvágás, más néven octopus haj arról szól, hogy egy nagy volumenű forma van a fej tetején, a haj kúp alakban hosszabbodik, gyakorlatilag mintha egy polip lenne a fejen. A farkas frizura is menő, egy rétegzett, erősen tépett, általában félhosszú fazon, amely a fej felső részén nagyobb volumenű, mint alul. A pixie frizura elnevezés a rövid haj lépcsőzetes vágását takarja, ez szintén hajtrend. 

A frufru újra divat, a vékony frufrus hajak lényege, hogy egyszerre vannak rövid és hosszú tincsek a homloknál. 

A hajszínek tekintetében többek közt az aranybarna, a vörös minden árnyalata, a karamell szőke, a fehéres szőke, a csokoládébarna és a pasztell kék haj a divatos. 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában