Szépségápolás

2023.02.09. 14:31

Elfogyott bőrünkből a tápanyag, érdemes foglalkozni ezzel is

Január végére gyakorlatilag elfogy minden tápanyag az arcbőrünkből. Láthatóan szárazabb, mint az év többi szakában. Ilyenkor azoknak is többet érdemes foglalkozni az bőrükkel, akik egyébként nem tesznek túl sokat érte – vélik a kozmetikusok.

Gazsó Rita

Az egyszerű, otthoni bőrápolás mellett ilyenkor január-február táján – ha megtehetjük – érdemes néhány kezeléssel is segíteni bőrünk karbantartását. Tibai Eszter kozmetikus a meleg pakolások és masszázsok mellett vendégeinek ilyenkor leginkább a bőrcsiszolást, azaz a mikrodermabráziót ajánlja. A gyémántfejes csiszolást szerinte egészen március végéig, áprilisig érdemes elvégeztetni, ameddig nincs erős napsütés. Ez lecsiszolja az elhalt hámréteget a bőrről, amelynek következtében látványosan megújul a bőrünk. Ez mindazoknak ajánlja, akiknek nagyon zsíros, problémás avagy idősödő, ráncosodó a bőre és szeretné megújítani. 

A gyémántfejes bőrcsiszolás következtében látványosan megújul a bőrünk (Fotó: Shutterstock)

– A bőrréteg a lecsiszolását követően ránézésre és tapintásra is üdébbé, bársonyosabbá válik, sokkal könnyebben felszívódik majd rajta a tápanyag és jobban lélegzik majd a bőr – hangsúlyozza a szakember, aki hozzáteszi, hogy az emberi szervezet légzésének 95 százalékát a tüdő végzi el, csupán öt százaléka a bőrlégzés. Tibai Eszter szerint ezt fontos segíteni különböző bőrradírokkal, amelyet hetente egyszer érdemes használni – mondja. A mikrodermabrázió egyébként a kezelést követően fél évig érezteti a hatását.

Új esztétikai kezelés a szempilla emelés, amellyel hangsúlyosabbá válnak a tekintet

A másik, ehhez hasonlóan hatásos új módszer, mint megtudtuk, a lézeres arckezelés, amelynek során a berendezés egy pontba vetíti a sugárnyalábokat, amelyek a bőrbe jutva esernyőszerűen szétnyílnak. A fénysugarak így nagy területet érnek el, ahol a sejteket megtisztítják a különböző bomlástermékektől, így például a nitrogénmolekuláktól, és megújítják a bőrt. A kezelésnek tulajdonképpen sejtregeneráló hatása van, amelyet a paksi kozmetikus főként aknés, pattanásos és idősödő, ráncosodó, foltosodó bőrre ajánlja. Ha látványos eredményt szeretnénk elérni, érdemes kúra-szerűen alkalmazni, heti egyszer, 5-10 alkalmas sorozatot szoktak ajánlani, jelezte a szakember.

Fotó: Shutterstock

Nem új találmány, de Eszter vendégeinek körében a mai napig népszerűnek számít az ultrahangos kezelés, amely segíti a hatóanyag felszívódást. Újabb változata, az ultrahangos kavitáció is közkedvelt, amely egy rendkívül hatékony módszernek számít. Ez a mélyebb szövetekben fejti ki a hatását. Szakemberek szerint szintén hatásos a rádiófrekvenciás kezelés, amelynek lényege, hogy 40 fokra felmelegíti a bőr alsóbb szöveteit, az irha határán, ennek hatására a bőr elkezdi termelni a kollagén állományt, az elasztin rostokat és a hialuronsavat, amely rendkívül látványos, azonnali hatást biztosít a szemráncok, az arcüregnél megereszkedett bőr esetében. Ebből is egy öt-tízalkalmas kúra javasolt.

Nem csak a bőrmegújítás terén jelennek meg azonban újdonságok az utóbbi időben. – Egészen új esztétikai kezelés a szemöldök formálás, laminálás. Ez azoknak ajánlott, akiknek kuszák a szemöldök szálai és nagyon erősek. Az eljárás lényege, hogy egy speciális anyaggal fellágyítják a szemöldök szálakat, beállítják a megfelelő formára és utána visszakeményítik az eredeti állagára – avat be minket a részletekbe a kozmetikus. A kezelés hatására a szemöldök szálak jó pár hétre szép formát kapnak. Hasonló módszer a szempilla lifting, vagyis emelés, itt a szempilla szálakat egy egy dauervízhez hasonló zselés anyaggal kezelik, majd visszakeményítik az addigra felfelé pördített szempillákat. A kozmetikus szerint a kezelés hatására a tekintet nyitottabbá, a szempillák pedig sokkal hangsúlyosabbá válnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában