Tippek-trükkök

2023.03.19. 10:20

Hogyan maradjunk fittek 50 felett is?

Az ötödik X után sem kell lemondanunk a mozgás öröméről és jótékony hatásairól. Sőt mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben átvészeljük a változásokat.

TEOL

Sohasem késő belevágni egy új mozgásformába. (Illusztráció: Shutterstock)

Akár életünk része volt eddig a sport, akár nem, mindenképpen érdemes olyan ízületkímélő gyakorlatokat beiktatni a mindennapjainkba, amik fejlesztik az egyensúlyunkat és az izomerőnket. Nem árt azonban körültekintőnek lenni. Ha régóta nem mozogtunk, akkor ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választunk.

Jóga

Sohasem késő belevágni ebbe a különleges mozgásformába. A jóga növeli az állóképességet, javítja a testtartást, ugyanakkor nagy előnye, hogy rendszeres gyakorlása kilazítja a megmerevedett ízületeket, csökkenti a csontritkulás kockázatát és erősíti az idegeket. A légzőgyakorlatok növelik a tüdőkapacitást, a lassan végzett nyújtások növelik testünk rugalmasságát.

További tippeket és trükköket a Diéta és fitnesz weboldalon olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában