Van segítség

2023.03.04. 13:44

K-aRCos kirándulást tettek a dombóvári kortárs oktatók

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium és az MMSZ Esterházy Miklós Technikum kortárs oktatói március elsején látogatást tettek a Pécsi Kamasz Addiktológiai Regionális Centrumban (K-aRC) - tájékoztatott közösségi oldalán a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Gergál Tímea intézményvezető fogadta a látogatókat és mutatta be a K-aRC munkáját (Fotó: TVRFK)

Tizenkilenc diák és három pedagógus a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében, Gábor Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető és Tóth Szilvia főtörzs-zászlós, bűnmegelőzési előadó kíséretében tett látogatást a Pécsi Kamasz Addiktológiai Regionális Centrumban (K-aRC), ahol Gergál Tímea intézményvezető fogadta a látogatókat és mutatta be az intézmény munkáját.

A K-aRC a 20 év alatti korosztály ellátását végzi, akiknek addikciós problémáik vannak (kipróbálástól a függőségig),  drog-, alkohol-, gyógyszer-, problémás videojáték-, illetve internet használat nehézségeivel találkoznak. A Centrumban az egyéni konzultációk és terápiák mellett szülő konzultációra és családterápiára is lehetőség nyílik, továbbá különféle csoportfoglalkozások és szabadidős programok zajlanak.

A kortárs oktatóknak lehetőségük volt az intézmény szabadulószobájának kipróbálására is. A játék során nagy mértékben szükség van a csapatmunkára, hiszen csak így sikerülhet megoldani a feladványokat és végül kiszabadulni a szobából. A játékosoknak lehetőségük van segítséget kérni a feladványok megoldása közben – akárcsak a függőséggel küzdőknek az életben.

Forrás: TVRFK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában