Így szépítkezzünk tavasszal

2023.03.15. 09:30

Nem csak a természet, mi is kivirágzunk

A tavasz a megújulás időszaka. A hideg telet követően kivirágzik a természet, az állatok levetik téli bundáikat és nyári viseletet öltenek magukra, sőt, tavasszal otthonunkat is új köntösbe öltöztetjük. Az új évszak beköszöntével rengetegen vágnak bele külsejük átalakításába, megszépítésébe, hiszen a természet újjászületése bennünket is újításra késztet, a virágba borult, gyönyörű környezet saját szépségünk kihangsúlyozására buzdít.

SZENTE PATRÍCIA/ duol

Március idusára, nemzeti ünnepünkre akár egy ilyen fonatot is el lehet készíteni, a trikolor színeivel

Fotó: Földi Imre

A melegedő természet, a tavaszi langyos szellő és a napsütés hihetetlenül pozitív hatással van a kedvünkre. Ekkor sokkal inspiráltabbak vagyunk, könnyebben csapunk bele bizonyos dolgokba, mint a szürke, téli mindennapokon. Nem csoda tehát, ha tavasszal esetleg megugrik a fodrászt meglátogatók száma. 

Az ember folyamatosan új hajstílusok után kutat, de tavasszal még inkább megnő az igény a hajkoronák formálása iránt, hiszen amit korábban sapka, kapucni takart, az a jó idő eljöttével megújulásra, szépítésre vár. A hajunk hatalmas szerepet játszik arcunk formálásában, de az egész megjelenésünket nagyban meghatározza. A hajviselet tavaszi átalakítása nemcsak a fiatalokra, hanem az idősebb korosztályra is ugyanúgy jellemző, s nemcsak a nők, hanem a férfiak is előszeretettel ülnek be a fodrászszékbe, hogy frizurájukkal pezsdítsék fel kinézetüket. 

Számos módon megújíthatja az ember hajviseletét: egyesek befestetik, mások frufrut vágatnak, de sokan teljes stílusváltásba fognak, és hosszú fürtjeiket egészen rövidre vágják. Akik ezt a megjelenést választják, igazán trendi frizura viselőivé válnak, ugyanis ebben az évben tovább hódít a rövid, tépett, a ´90-es és kétezres évekre emlékeztető hajkorona, emellett a bob számos változata is, az egész rövidtől a vállig érőig. A rövid haj a meleg beköszöntével egyébként is sokkal népszerűbb, hiszen az friss megjelenést kölcsönöz, továbbá az arcot keretező frufruk is újra divattá váltak. 

A megújulás persze értelemszerűen nem csak teljes átváltozással érhető el, számos alkalommal az is nagy változást eredményez, ha kitörünk a megszokott hajviseleti buborékunkból. Akár saját kezűleg is remek tavaszias külsőt teremthetünk magunknak, különféle csatokkal, hajdíszekkel, fonatokkal dobhatjuk fel külsőnket. 

Varga Dóra

Varga Dóra a teljes természetesség híve. Nála szóba sem jöhet festés vagy hőt igénylő hajformázás a mindennapokban, azonban ahogy közeleg a jó idő, egy egészségügyi hajvágást mindig megejt, felfrissítve ezzel hosszú hajkoronáját. A haját imádja befonva hordani, és az arcánál lévő tincsekkel is mindig trükközik valamit a változatosság kedvéért. 

Vajda Klementina

Vajda Klementina szeret tavasszal könnyen kezelhető hajat csináltatni magának, amit nem kell gön­dö­ríteni, vasalni, formázni. Személy szerint a rövid hajat részesíti előnyben, amiből tavasszal sokszor még vágat picit. Hajszínben a padlizsánt kedveli, hiszen az minden évszakban divatos. A csatokat, kiegészítőket nem díjazza a saját hajában. 

Markovicsné Budai Mónika

Markovicsné Budai Mónika is a tavaszi frissítő hajvágást preferálja, hiszen ekkor fellélegzik, és új erőre kap haja. A tavasz megérkezésével sokszor még egy árnyalattal világosabbra is festeti azt, hiszen ez napszítta hatást ad hajának. Sőt, néha frufruval is feldobja frizuráját, hogy némi változatosságot vigyen a mindennapokba az új évszak kezdetével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában