Ötletek

2023.03.19. 10:00

Nemcsak az étel, de a teríték is számít

Egy asztalterítés nemcsak attól lesz emlékezetes, hogy milyen étel kerül az asztalra. Pár praktikával és minőségi étkészlettel bármikor lakberendezési magazinokba illő terítést érhetünk el, amitől az étel is jobban fog esni.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Gyakran rácsodálkozik a lakberendezési áruházakban, magazinokban vagy a közösségi oldalakon látott, páratlan ízléssel és esztétikával kidolgozott, az utolsó apró részleteiben is inspirációt sugárzó asztalterítési összeállításokra, minőségi porcelán étkészletekkel és tányérkészletekkel, arra gondolva, hogy egyszer majd ön is valami hasonlóval fogja meglepni családját? 

A jó hír az, hogy nem kell ismernie a kortárs formatervezés minden apró trükkjét ahhoz, hogy ízléses asztalterítést alkosson, csak fel kell fedeznie magában a rejtett lakberendezőt, be kell szereznie néhány nélkülözhetetlen kelléket, és máris indulhat a kísérletezés!

ESZTÉTIKUS, NEM TÚLZSÚFOLT!

Azt talán mindenki tudja, hogy az etikett szabályai szerint a villákat a tányérok bal, a kanalakat és a késeket pedig a jobb oldalán kell elhelyezni, míg a poharak helye a kések fölött van. A felsorakoztatott eszközök száma egyenes arányban nő az elfogyasztandó fogások számával – minél több ételt és italt szolgálunk fel, annál inkább bonyolódik a dolog a poharak és az evőeszközök sorrendjének felállításakor.

A formai szabályokat kezelhetjük rugalmasan, már csak azért is, mert egy túlzsúfolt asztalnál nehezebb belefeledkezni az étkezésbe. A legmeggyőzőbb érv a letisztult asztalkép mellett kétségkívül az, hogy kevesebb eszköz felsorakoztatásával kevesebb dolgunk lesz a mosogatáskor.

További tippeket és trükköket a mindmegette.hu oldalon olvashat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában