Hőgyészi Borbarát Kör

2023.04.24. 13:30

Jó borokat kóstoltak a hőgyészi versenyen

A Hőgyészi Borbarát Kör idén huszonötödik alkalommal rendezte meg a már hagyománnyá vált borversenyt.

TN

A Hőgyészi Borbarát Kör idén huszonötödik alkalommal rendezte meg a borversenyt.

Fotó: Mártonfai Dénes

A borok bírálása szombaton délelőtt 10 órakor kezdődött Tóth László vezetésével. A megmérettetésre 115 borminta érkezett, köztük 36 fehér, 21 rosé és 58 vörös. Az esti eredményhirdetésre szép számban gyűltek össze a szőlő és bortermelők, a rendezvény szponzorai és díszvendégei.

A fehérborokat illetően a hőgyészi Fazekas József 2022-es Cserszegi fűszerese érdemelt nagydíjat. Első díjas lett Szennáról Kalmár Lajos 2022-es Szürkebarátja, a második 2021-es évjáratú Kéknyelűvel Fazekas József Hőgyészről, a harmadik a szintén helyi Pál Bence Cserszegi fűszeres–Ottonel muskotály 2022-essel.

A rozék versenyében nagydíjat a hőgyészi Schiszler István Kékfrankos rosé 2022-ese kapott, első díjat 2022-es évjáratú Kékfrankos roséjával Fazekas József, másodikat Mayer Levente Kaposszekcsőről Cabernet siller 2022-esével, harmadikat a helyi Illés János 2022-es Blauburger roséja érdemelt. 

A vörösbor minták közül a hőgyészi Gál László 2021-es Merlot-ja vitte el a pálmát és egyúttal a nagydíjat. Az első és a második fíj is Fazekas Józsefé lett egy 2020-as Cabernet sauvignonnal, illetve Cabernet sauvignon- Cabernet franc-cal. A helyi Binder Péter2020-as Kékfrankosa ezúttal harmadik helyt ért. 

A teveli Veres Pincét, mint nagytermelőt külön értékelte a zsűri. Boraikkal többek között 4 arany és 1 ezüst érmet szereztek.

A Balaskó László képviselő által felajánlott különdíjat az idei évben a Borbarát Kör egyik alapító tagja, Fazekas József kapta a szervezetben végzett negyed évszázados munkájáért.

Ezt követően vacsora várta a vendégeket, majd jó hangulatú baráti beszélgetésekkel, élőzenével, tánccal és finom borok kóstolásával zárták az estét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában