Visszatekintő

2023.04.09. 15:30

Padlókefélőgépet lehetett nyerni a sorsoláson

A Tolna Megyei Népújságban 1957 húsvéti időszakában adtunk hírt arról, hogy a lottó első jutalomsorsolásának főnyereménye egy Wartburg autó volt.

B. M.

Lottó- és tárgynyereménysorsolást közvetít a televízió (Forrás: Fortepan/Rádió és Televízió Újság)

A nyeremények között volt még Pannonia motorkerékpár, Mátra kerékpár, Dongó motoros Robusta kerékpár, Sirály csónakmotor, konyhabútor, perzsaszőnyegek, Musica zongora és pianinók, tangóharmonikák, zeneszekrények, lemezjátszók, hétlámpásos rádiók.

Ezek mellett többek közt táskarádiók, televíziók antennával, fényképezőgépek, csillárok, hatszemélyes étkészlet, herendi lámpák, tűzhelyek, kályhák, villanytűzhely, mosógépek, padlókefélőgépek, porszívók, hűtőszekrények, Csepel varrógépek, darálók. Kiosztottak még kétszemélyes utalványokat kétheti üdülésre,  kétezerötszáz forintos utalványokat képzőművészeti tárgyakra, háromezer forintos utalványokat festményekre. 

A sportfogadási és lottó igazgatóság még a sorsolás előtt Lottó Áruház zenés divatbemutatót tartott. A 66 évvel ezelőtti nyerőszámok pedig 26, 33, 38, 47 és 53 voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában