Nagydíjas pálinka

2023.04.14. 17:45

Pannónia kincsének választották a závodi kajszit

Újabb országos versenyen bizonyította kiválóságát Szász Gábor, építészmérnök Orange Red kajszibarack pálinkája.

Farkas Eszter

A nagydíjas Szász Gábor (középen) Gazdag Attila, a szervező nagykanizsai Pannónia Pálinkakultúra Egyesület elnöke (balról), Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos és Balogh László Nagykanizsa polgármestere társaságában (Fotó: ZAOL.hu/Szakony Attila)

A folyékony aranyról már korábban is beszámoltunk, akkor a Kárpát-medence legjobbjának választották meg a XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen 1470 tétel közül.

– A mostani megmérettetés szintén benne van a legrangosabb országos versenyek között és nagy büszkeséggel tölt el, hogy a mostani alkalommal már másodszor nyertem el a pálinkáimmal a Pannónia kincse címet – emelte ki Szász Gábor. Korábban a 2017-es szintén Orange Red tételt választották a legjobbnak a 3. Pannónia párlatversenyen 580 minta közül.

Az elnyert elismerések (Beküldött fotó)

Szász Gábor a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület tagja is, melyben elmondása szerint elsősorban magánfőzetők vannak, akik a termést vásárolják. Ő egy kicsit kilóg a sorból, mivel maga termeli a gyümölcsöt, viszont az italait bérfőzeti. A 2022-es Orange Red kajszibarack párlatot most 888 mintából választotta ki a zsűri a legízletesebbnek, amivel kiérdemelte a nagydíjat, így kapta meg a Pannónia kincse címet az 5. Pannónia párlatversenyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában